Paşa’nın ikinci yarı sendromu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Lacivert-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig’in son 3 sezonunda ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı. Bu sezon ligin ilk yarısını 4. sırada bitirerek tarihinin en iyi performansını sergileyen Kasımpaşa, ikinci yarıda sadece bir puan alarak 7.’liğe geriledi. Başkan Vekili Öksüz: “Sakatlıklar ve yeni transferlerin uyum sorunu nedeniyle ikinci yarıya iyi başlamadık” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olan Kasımpaşa, son 4 maçında 3 yenilgi, bir beraberlik alarak ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı.
Lacivert-beyazlı takım, bu sezonun yanı sıra daha önceki iki sezonda da ikinci yarıların ilk dört haftasında galibiyete ulaşamadı.

Süper Lig’de 2015-2016’da teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde tarihinin en iyi ilk yarı performansını sergileyen Kasımpaşa, ikinci yarıda ise büyük düşüş yaşadı. İlk yarıda 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgiyle 30 puan toplayan lacivert-beyazlılar, 4. sırada yer aldı. Kasımpaşa, sezonun ilk yarısında 23 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Lacivert-beyazlı takım, ikinci yarının ilk 4 maçında ise sadece bir puan alabildi. Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak bu süreçteki tek puanını çıkaran Kasımpaşa, Gaziantepspor’a 2-1, Gençlerbirliği’ne 1-0 ve Fenerbahçe’ye de 3-1 mağlup oldu. İkinci yarıda en az puan toplayan takımlardan biri olan lacivert-beyazlı ekip, böylece 7. sıraya kadar geriledi.
Kasımpaşa, puan kayıpları yaşadığı bu 4 haftada gol yollarında da etkisiz kaldı. Sadece 3 kez rakip fileleri havalandırabilen lacivert-beyazlı takım, kalesinde 7 gol gördü.

Daha önceki iki sezonda da aynı sıkıntıyı yaşadı

Lacivert-beyazlı takım, daha önceki iki sezonda da ikinci yarı sendromuyla karşı karşıya kaldı.
Geçen sezonun ilk yarısını 23 puanla 9. sırada tamamlayan Kasımpaşa, ikinci yarıdaki dört maçta ikişer beraberlik ve yenilgiyle puanını 25’e çıkararak 10. sıraya düşmüştü.
Ligde 2013-2014 sezonun ilk yarısını 28 puan ve 5. sırada kapatan lacivert-beyazlılar, ikinci yarının dört haftalık bölümünde yine ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. 2014-2015’te olduğu gibi 2 puan alabilen Kasımpaşa, 30 puanla 8. sıraya kadar gerilemişti.

Öksüz: “Bize yakışan başlangıç olmadı”

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Süper Lig’in ikinci yarısına, yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle iyi başlangıç yapamadıklarını söyledi.
Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eren Derdiyok, Oscar Scarione ve Adem Büyük’ün sakatlık sıkıntısı yaşadığını belirterek, “Sakatlıklar ve yeni transferlerin uyum sorunu nedeniyle ikinci yarıya iyi başlamadık. Bize yakışan başlangıç olmadı” dedi.

Galatasaray’a transfer olan Ryan Donk’un da gidişinin takımı etkilediğini kaydeden Hasan Hilmi Öksüz, şunları söyledi:

“Böyle talep gelince ve Donk’un talebi gitme yönünde olunca verdik. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu. Serbest gidecekti. Ciddi bir kayıp olduğunu söyleyebilirim ancak futbol dünyasında bunlar var. Gidişini yanlış olarak değerlendirmiyorum. İyi bir rakama verdik. Yerine aldığımız oyuncu henüz uyum açısından yeterli olmadı. Donk da ilk sezonlarında bir varlık gösterememişti.”
Ligin 22. haftasında Eskişehirspor’u konuk edeceklerini hatırlatan Öksüz, “Bizim için önemli maç. Dönüş yapmamız gerekiyor. Bu maçı kazanarak sıkıntıların büyük bölümünü atmak istiyoruz. Enteresan maçlar var, inanılmaz sonuçlar çıkıyor. Lig bayağı hareketli geçecek” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
Trabzonspor’dan Thomas Reis Sürprizi!

Trabzonspor’dan Thomas Reis Sürprizi!

Eski Samsunspor Teknik Direktörü İçin Görüşme Trabzonspor’da Fatih Tekke’nin gö...
Türkiye'nin En Zengin İsmi Hamdi Ulukaya Oldu

Türkiye'nin En Zengin İsmi Hamdi Ulukaya Oldu

Forbes 2026 Listesi Açıklandı 2026 yılında yayımlanan Forbes listesi, servetler...
İcardi Tedaviyi Aksatıyor İddiası

İcardi Tedaviyi Aksatıyor İddiası

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Mauro Icardi'nin tedavisini aksattığı iddia edildi...
Beşiktaş'tan Vida'ya Sadece İki Seçenek

Beşiktaş'tan Vida'ya Sadece İki Seçenek

Beşiktaş'ta sezon sonu sözleşmesi bitecek Domagoj Vida'yla görüşmeler sürüyor. S...
Manchester Derbisinde United, City'i 2-0 Yendi

Manchester Derbisinde United, City'i 2-0 Yendi

İngiltere Premier Lig'in 28. haftasında oynanan Manchester derbisini, Manchester...
Mutlugil Sonucu Haklı Bulmuyor

Mutlugil Sonucu Haklı Bulmuyor

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En mühim hedefimiz bulunan Rio Olim...
Kasımpaşa Gaziantepspor Maçına Doğru

Kasımpaşa Gaziantepspor Maçına Doğru

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak karşılaşmayı T...
Fenerbahçe, Lukaku Transferinde Napoli İle Anlaştı

Fenerbahçe, Lukaku Transferinde Napoli İle Anlaştı

Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde forvet hattını dünyaca ünlü bir yıldızla güçlen...
Yiğido kendine geldi

Yiğido kendine geldi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medicana Sivasspor, Çaykur Rizespor'u 2-1 ...
Liverpool Arsenal ile Berabere Kaldı

Liverpool Arsenal ile Berabere Kaldı

Anfield Road Stadı'nda oynanan ve Mike Jones'un yönetmekte olduğu mücadelenin 10...
Alman Yıldız Resmen Midtjylland'da

Alman Yıldız Resmen Midtjylland'da

Danimarka ekibi Midtjylland, Fenerbahçe'den Max Meyer'i satın alma opsiyonuyla b...
2019 FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı yenen İspanya finale çıktı

2019 FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı yenen İspanya finale çıktı

FIBA Dünya Kupası ilk yarı final karşılaşmasında İspanya, iki uzatma sonucunda A...
Liverpool, Ozan Kabak'ı Almaktan Vazgeçti

Liverpool, Ozan Kabak'ı Almaktan Vazgeçti

Ozan Kabak'ın Liverpool kariyeri uzun sürmüyor. İngiliz devi, ekonomik nedenlerd...
Erik Ten Hag, Galatasaray Maçı Sonrası 2 İsmin Biletini Kesti

Erik Ten Hag, Galatasaray Maçı Sonrası 2 İsmin Biletini Kesti

Bu sezon tarihinin en kötü başlangıçlarından birine imza atan Manchester United'...
Fenerbahçe'de Neler Oluyor? Mourinho, 3 İsmin Kalemini Kırdı

Fenerbahçe'de Neler Oluyor? Mourinho, 3 İsmin Kalemini Kırdı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun, hazırlık maçında Hajduk ...