Olimpiyatlar’da En Başarılı Ülkeyiz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları’nda, İspanya, Türkiye ve Güney Kore’nin olimpik başarıyı paylaştığını kaydederek, “Dünyanın en başarılı ülkesgüzelz. Türk tekvandosu sürdürülebilir başarı noktasında fazla güzel. Ateş gibi yanıp sönen başarılar değil, uzun senelere dayanan bir başarı grafiğini elde ettik” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana altyapıya fazla ehemmiyet verdiklerini izah eden Şahin şu şekilde devam etti:

“2004 yılından bu yana altyapıya fazla ehemmiyet verdik. 2004’te sporcu adedi 90 binlerde iken bugün bu sayı 370 binlere yükseldi. Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılarımızı hep daim tuttuk. 2004, 2008 ve 2012 olimpiyat oyunlarını yaşadık ve 5 madalya aldık.”

Şahin, tekvandonun bütün kategorilerinde düzenlenen Avrupa şampiyonalarında ilk üç içerisinde yer aldıklarını hatırlatarak, “50 Avrupa ülkesi içerisinde elde ettiğimiz bu başarı küçümsenmeyecek bir başarı. Türkiye hakikaten Avrupa’da kendini ispatlamış ve ‘Eyvah Türkler geliyor’ cümlesini rakiplerine söyleten bir konuma gelmiştir” diye konuştu.

– Önemli organizasyonlar Türkiye’nin

Federasyon Başkanı Şahin, mühim organizasyonların Türkiye’ye verilmesinde, uluslararası federasyonlarla ilişkilerinin mühim olduğunu ifade etti.

Kota şampiyonalarını Türkiye’ye almanın büyük bir başarı olduğuna ilgi çeken Şahin, şunları söyledi:

“Bu tür şampiyonaları bize vermelerindeki neden, bizim oradaki etkinliğimizden kaynaklanıyor. Dünya Federasyonu’nda idare kurulu üyesi, Avrupa Federasyonu’nda 1. diğern vekili şeklinde vazife almam etkenler arasında. Avrupa ve dünyada kurduğumuz güzel diyaloglar, diğer bir ülke aday olduğunda bizim bir ismim öne geçmemizi sağlıyor. Eskiden düzenlediğimiz organizasyonlardaki başarılarımız da bugün bize şampiyona verilmesinin nedenleri arasındadır.”

Şahin, İstanbul’da 16-17 Ocak’ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri’nde mücadele edecek Türk sporculardan, kota almalarını beklediklerini kaydetti.

Federasyon şeklinde lüzumlu altyapıyı sağladıklarını bildiren Şahin, “Sporcularımız bundan sonra üstüne düşeni yapacak. Zamanlamayı güzel yapıyoruz ve çalışıyoruz. Çocuklarımızdan kota amacıyla ümitlgüzelz. Kadınlar 67 kiloda Nafia Kuş ve erkekler 80 kiloda Yunus Sarı dünya arenasında söz sahibi sporcular. Güçlerini o bölgeye yansıtmaları gerekiyor. Oradan hem kendileri hem de ülkeleri amacıyla kota çıkarmaları gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yaptık” diyerek sözlerini tamamladı.