Obama Twitter Üzerinden Konuştu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD Başkanı Barack Obama, “Başkan’a problem (AskPOTUS) hashtagi ile sosyal paylaşım platformu Twitter’da soruları yanıtladı.

Obama, Louisiana ilçesinde bir okulda katıldığı etkinliğin sonrasında şahsi Twitter hesabı @POTUS’tan kendine yöneltilen suallere yanıt verdi.

Bu sene vazife zamanı sona erecek bulunan Obama’ya, başkanlığı döneminde kendisi amacıyla en mühim anın ne bulunduğu soruldu. Obama, ülkede uzun vakittir siyasi tartışmanın odağında yer alan ve kamuoyunda “Obamacare” şeklinde tanınan Hesaplı Sıhhat Hizmetleri Yasası’nın Kongre’den geçtiği geceyi başkanlığının en mühim anı şeklinde nitelendirdi. Obama, “Hesaplı Sıhhat Hizmetleri Yasası’nın geçtiği geceydi. Truman balkonunda bunun gerçekleşmesini gerçekleştiren bütün çalışanlarla ayakta bulunuyorduk. Milyonlarca insana yardım ettiğimizi biliyorduk” cevabını verdi.

Sıhhat hizmetlerinin neden hala pahalı bulunduğuna yönelik bir soruya ise Obama, yasayla eş güdümlü sıhhat hizmetlerindeki enflasyonun son senelerde en düşük düzeye düştüğünü fakat maliyetlerin, yüksek sigorta primleriyle çalışanlara yüklendiğini vurguladı.

– Obama’nın favorisi Michael Jordan

Obama, ABD’de İslam karşıtlığına nasıl sona erdirileceğine dair bir soruya da şu cevabı verdi:

“Amerikalıların büyük fazlalığı çeşitlilik ve dini çoğulculuğun bizim en kuvvetli yönlerimizden bulunduğunun farkında. Diğerlerinin ve kendimizin özgürlüğünü güvenliğini sağlamak amacıyla önyargıya ve basma kalıp fikirlere hep eş güdümlü karşı çıkmalıyız.”

Obama, ABD basketbol ligi NBA’nın efsane oyuncuları arasında Micheal Jordan’ı favorisi şeklinde gösterdi. Basketbol ikonları Michael Jordan, LeBron James ve Kobe Bryant’ın arasından hangisini seçim ettiğinin sorulması üstüne Obama, “Hepsini beğeniyorum ama Chicago Bulls hayranı şeklinde Michael Jordan diyorum” karşılığını verdi.