NATO’dan Son Dakika Rusya Uyarısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dünya, Rusya’nın olası bir Ukrayna işgaline kilitlenirken, NATO’nun son dakika açıklaması büyük ses getirdi. Rusya’dan herhangi bir geri adım görmediklerini belirten Genel Sekreter Jens Stoltenberg, “Rusya’da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan her an bu işgali başlatabilir” ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya- Ukrayna krizi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg Rusya’nın tatbikat sonrası bazı birliklerini sınır bölgelerinden çekmesi hakkında şu değerlendirmede bulundu;

“Şu ana kadar Rusya’dan hiçbir geri adım görmedik. Tabii ki yakından gözlemliyoruz ve eğer gerçekten güçlerini çekmeye başlarlarsa bunu memnuniyetle karşılarız”

“RUSYA HİÇBİR UYARI YAPMADAN İŞGALİ BAŞLATABİLİR”

“Sırf askerler hareket ediyor diye burada bir çekilme olduğunu söyleyemeyiz” diyen Stoltenberg, ” Rusya’da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var, hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir” dedi.

“ÇÖZÜM BULMAK İÇİN HAZIRIZ AMA EN KÖTÜ OLAN İÇİN DE HAZIRIZ”

Moskova’dan gelen mesajların ümit verici olduğunun altını çizen Stoltenberg şu ifadeleri kullandı;

“Bir mesaj görüyoruz Moskova’dan diplomasiye bir şans vereceklerini söylüyorlar çözüm bulmak için hazırız ama en kötü olan için de hazırız.”