Hitler’in Kayıp Altın Dolu Sandığının Yerini Biliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Phil Saye isimli dalgıç, MV Wilhelm Gustloff isimli 450 metrelik geminin Baltık Denizi’nde yatan enkazı hakkında bir iddia ortaya attı. Sayer, Hitler’in kişisel servetinin bir kısmı olan altın sandığın bu enkazda olduğunu ileri sürdü.

ALTINLARI KORUYAN GÜVENLİKLE TANIŞTI

Sayers, bu gemiden sağ çıkan Rudi Lange isimli kişinin kendisine gemide altın yüklü olduğunu söylediğini iddia etti. Dalgıç “Artık ilk ağızdan biliyoruz ki bu aslında bir kargo gemisiydi, yüksek bir güvenliğe sahipti.” ifadesini kullandı.

“Rudi Lange geminin depo bölümünün önünde sigara içerken sandıklarla bir şeyler getirildiğini gördü. Bu sandıkta altın vardı, ama kendisi de bilmiyordu, ta ki 1972 yılına kadar. Kazadan kurtulan başka biriyle tanıştı ve bu kişi, altını koruyan güvenlik görevlilerinden biriydi.” Sayers, 1988’de Baltık Denizi’nde batığın olduğu bölgeye daldı. İddiasına göre geminin bazı camlarında parmaklık vardı ve bazı kapılar güçlendirilmişti.

ingiliz-dalgic-hitler-in-kayip-altin-dolu_x_9009390_4475_z51

ÇEŞİTLİ EFSANELER DÖNÜYOR

Geminin battığı sahile yakın kasabalardan biri olan Walbrzych’de de çeşitli efsaneler dönüyor. Yerel halk, Nazilerin bir tren vagonu dolusu altın ve mücevheri yeraltı tünellerine sakladıklarını, Sovyet ordusu kasabaya girer girmez de kaçtıkları hakkında hikayeler anlatıyorlardı. Fakat bu yılın başında define avcıları hayalini kurdukları altınlara bir türlü kavuşamadı. İki kişilik bir ekip dedektörle taramalar yaptı. Uygun sinyaller aldıktan sonra kazıya başladılar ve 28.000 pound harcadılar. Ulaştıkları şey ise bir tünel değil kompleks labirentlerle dolu büyük bir mağaraydı. Bu, Naziler tarafından Baykuş Dağları’nın altında geliştirilen “Dev” adlı, gizli bir proje idi.