Murat Koluçolak CHP’den İstifa Etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

CHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel tercihlerinde Osmaniye milletvekili adayı bulunan Murat Koluçolak, 160 kişiyle birlikte partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Koluçolak, Kadirli Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısında, CHP delegesi 160 kişiyle birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Son iki genel tercihde CHP’nin Osmaniye milletvekili adayı bulunduğunu altını çizen Koluçolak, “18 yaşında kayıt yaptırdığım CHP’de nerdeyse vazife almadığım kademe kalmadı. Ne vazife verildiyse layıkıyla yapmaya çalıştım. Elbette bu istifa kararı ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir” dedi.

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla CHP’nin değişime kapalı bulunduğunu gördüğünü ve bu yapıda bir durumun ideolojisine ters yaklaştığını ifade eden Koluçolak, şu şekilde konuştu:

“CHP’nin değişime kapalı, statükonun ağır bastığı ve partide ‘küçük olsun benim olsun’ mantığının devam ettiği görülmektedir. Bu yapıda oldukça çok bulunmam kendi yaşam felsefem ve ideolojime ters gelmektedir. Çünkü ben ilerlemelere açık, yenilikçi fikirlerin yer aldığı, aktif, dinamik, halkın problemini anlayan ve çözen bir CHP hayal ediyorum.”

Koluçolak, aday bulunduğu dehemmiyetde başarılı bir tercih kampanyası yürüttüğünü ve Kadirli’de CHP’nin oy oranını yüzde 40 arttırdığını dile getirdi.

CHP’de, parti içi mücadelenin iktidar olma mücadelesinden oldukça çok ehemmiyet kazandığını öne süren Koluçolak, şunları kaydetti:

“Kongrelerden sonra gördüm ki parti bünyesinde geleceğe yönelik umut veren, heyecan meydana getiren rastgele bir değişim olası değil. Şu an ulusaldeki CHP yapısının ulusal sorunları manaya ve çözmede yetersiz kaldığını, genel merkezin ise ülke sorunlarıne çözüm üretmekte yetersiz kaldığını gördüm. Bu amaçla başarısızlığın bulunduğu bir ortamda oldukça çok bulunmanın Kadirli ve Osmaniye’ye hizmet amacıyla yola çıkan bizlere rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. Gelecek hafta sonu yapılacak CHP olağan kurultayının da hiçbir şey değiştirmeyeceği düşüncesinden hareketle bugün itibarıyla CHP’den birlikteimdeki arkadaşlarla istifa ediyorum.”

Koluçolak, açıklamadan sonra, aralarında parti delegesi ve eski idare kurulu delegesinin de varbulunduğu 161 bireyin istifa dilekçelerini parti binasında, CHP İlçe Başkanı Mehmet Döğüşcü’ye verdi.