Mersin İdmanyurdu’nda İstifaların Sebebi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu’nda son 10 günde yaşanan ilerlemeler kamuoyunun ilgisini çekerken, teknik direktör Bülent Korkmaz’ın sözleşmesinin tek doğrultulu feshedilmesinin sonrasında vazifeye gelen Hakan Kutlu 1, Nurullah Sağlam ise 2 gün sonra istifa etti.

Sezona Mesut Bakkal idareinde başlayan kırmızı-lacivertli ekip, aktarma yasağı sebebiyle kadrosuna takviye yapamazken, yaşadığı parasal sıkıntılar sebebiyle lige problemler ile başladı.

Ligde ilk 5 haftada galibiyet alınamaması üstüne Bakkal’ın vazifiyeti bırakmasıyla idare takımı Bülent Korkmaz’a emanet etti. Teknik direktör Korkmaz, takımın başında ligde çıktığı 12 maçta, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi gördü.

Korkmaz devreinde futbolcuların alacakları sebebiyle vakit vakit antrenmana çıkmadığı Mersin İdmanyurdu’nda, Antalya kampında teknik adam konusu ile ilgili tekrar kriz yaşandı.

Yönetim kurulu üyeleri yönünden Bülent Korkmaz’ın sözleşmesi tek doğrultulu feshedilirken, bu vazifeye Hakan Kutlu getirildi. Kutlu, Antalya kampında takımla bir idmana çıkarken, o devre başkanlık koltuğunda bulunan Ali Kahramanlı’nın yaptığı açıklamalar krizi iyice tırmandırdı. Kahramanlı’nın “Yönetim kurulundaki arkadaşların aldığı bir karar. Yapılanlardan benim haberim yok” olarak açıklama yapması üstüne Hakan Kutlu 1 günlük vazifiyetinden istifa etti.

Bunun üstüne yardımcı antrenörler ile birlikte Antalya kampını tamamlayan takım, kente dönüş yaparken, 11 Ocak’ta Mersin İdmanyurdu’nda yeni idarein ve başkan seçildi.

Yeni idarein ilk icraatı da takımı Nurullah Sağlam’a emanet etmek oldu. Mersin ekibiyle 1 sezonu opsiyonlu 1,5 senelik sözleşme imzalayan Sağlam, takımıyla bir kez antrenmana çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda dün evinde oynadığı Bucaspor maçına lisansı yetişmediği amacıyla takımın başında sahaya çıkamayan Sağlam, bugün ise iki günlük vazifesini bıraktı.

Mersin İdmanyurdu’nda aşağı yukarı 10 günde yaşanan ilerlemeler spor kamuoyunun ilgilerini çekerken, kırmızı-lacivertli ekip bu kadar kısa sürede 3 teknik direktörle yollar ayrılmış oldu.