Ispanak Fiyatıyla Üreticinin Yüzünü Güldürdü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçen sonbaharda bazı vatandaşların ıspanaktan zehirlendikleri iddiası ile düşen ve üreticisine zor günler yaşatan ıspanakta fiyatlar, havaların soğuk gitmesi, tüketici talebinin artmasıyla beraber sezon sonuna doğru yeniden yükseldi. 1,5-2 lira seviyesinde seyreden ıspanak fiyatları, üreticisinin yüzünü güldürüyor.

“BİRÇOK ÜRETİCİ ÜRÜNÜ TARLADAYKEN SÜRDÜ”

Türkiye’nin önemli ıspanak üretim yerlerinden Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hasat devam ediyor. Ispanakta yükselen kilogram fiyatları ile moral bulan Çukurovalı üreticiler, sezon başında karşılaştıkları zararı, hasat bitimine yakın telafi edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kasım ayında başlayan ıspanak sezonunun mart sonu gibi sona erdiğini dile getiren Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, “Türkiye’nin ıspanak ihtiyacının bir bölümünü Kadirli sağlıyor. Maalesef bu sezon kötü haberlerle başladı. İstanbul’da bazı vatandaşların ıspanaktan zehirlendiği haberleri ıspanak üreticilerini çok kötü etkiledi. Fiyatlar 50 kuruşa kadar düştü. Birçok üretici, masrafını çıkaramayacağını düşünerek ürünü tarladayken sürdü. Havalarda sıcak geçince talep adeta sıfır noktasına geriledi” diye konuştu.

“ISPANAK SEZON SONUNA DOĞRU YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ”

Sezonun bitmesine kısa bir süre kala havaların soğuk gitmesiyle birlikte ıspanağa talebin arttığını belirten İspir, şunları söyledi:

“Ülke genelinde havaların soğuk gitmesi, insanların ıspanağa talebinin artmasına yol açtı. Çıkan haberler sonrası başka bir vaka yaşanmayınca da ıspanağın fiyatı normal düzeyine geldi. Şu an ıspanağın tarladan satış fiyatı 1,5-2 liraya çıktı. Sezon başında bizi üzen ıspanak, sezon sonuna doğru yüzümüzü güldürmeye başladı. Hem üretici hem de temizleyip paketleyenler kazanmaya başladı.”

“SON GÜNLERDEKİ ARTIŞ BİZE MORAL OLDU”

Ispanak üreticisi Serkan Kesikbaş da sezona çok iyi başladıklarını ancak çıkan haberler nedeniyle bir anda dip noktasını gördüklerini söyledi. Sezonun bitmesine az bir süre kala havaların soğumasıyla ıspanağa talebin artmaya başladığını dile getiren Kesikbaş, “Şu an fiyatlarımız kilograma 1,5-2 lira civarında seyrediyor. Buradan Türkiye’nin her yerine mal gönderiyoruz. Bu sezon istediğimiz gibi geçmedi maalesef. Başlangıcı kötü yapınca bu tüm sezona yansıdı. Ama bu son günlerdeki artış bize moral oldu” diye konuştu.