“FETÖ’ye Gönderilen Paralar Yardım”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı ve bu vakfa ait üniversite ile iki adreste arama yapıldı, birtakım evraklara el konuldu.

Alınan bilgiye göre, Bursa Güvenlik Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen bir tahkîkat kapsamında, Bursa’da 4 adrese eş vakitli operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve vakfın 2008-2012 döneminde başkanlığını yapan H.C’nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikası ile Nilüfer eyaletinde H.N.A’ya ait bulunan ve FETÖ ile alakalı çoğu evrakın saklandığı ileri sürülen binanın bodrum katında arama yapıldı, birtakım evraklara el konuldu.

“İl imamına kral dairesi”

A.K’nin başkanlığını yürüttüğü vakıf aracılığıyla, “öğrencileri okutuyoruz” denilerek vatandaşlardan yardım adı altında arsa, para, çek ve senet alındığı, çek ve senet verenlerin ödememesi halinde mallarına icra yolu ile el konulduğu, kayıt dışı şeklinde toplanan paraların FETÖ’ye aktarıldığı iddia edildi.

Vakfın eski başkanı H.C’nin, yardım adı altında toplanan kayıt dışı paraları fabrikasında ayarladığı “gizli oda”da sakladığı öne sürüldü.

Orhangazi Üniversitesindeki bir odanın, vakıfta hiçbir vazifiyeti olmamasına karşın “FETÖ’nün il imamı” C.S’ye tahsis edildiği ve vakıf parasıyla “kral dairesi gibi döşendiği” iddia edildi.