Bankalar Gençlere Destek Olacak Fikir Kredisi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’nin istihdam seferberliği mücadelesine bankacılar da inandıkları projeyi teminat kabul ederek katılıyor. Hemen her sektörden gelen fikirleri bir süzgeçten geçirip başarılı olacağına inandıkları projelere katkıda bulunan bankacılar, geleceğin de gençlerde olacağını söylediler. Burganbank Genel Müdürü Murat Dinç, çok şubeli bankaların bu konuda gençlerin önünü açtığını aktardı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de 30’dan fazla genç fikre bugüne kadar 200 milyon lira kredi sağladıklarına dikkat çekti.

BUGÜNÜN GİRİŞİMCİSİ YARININ PATRONU

Konu ile ilgili Yeni Şafak Gazetesi’ne değerlendirme yapan bankacılardan Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Nüfusun yarısına yakınının 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirten Ateş, “Genç işsizlik oranlarındaki artışın önüne geçmek için birçok model bulunuyor. Biz Denizbank olarak fikri olan gençlerimizin fikirlerine bugüne kadar kredi desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Kredi Garanti Fonu’nun bir bölümüyle de fikri olan gençleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Gençler kendi işlerini kurup geliştirdikçe yeni istihdamlar oluşturuyor” diye konuştu.

KADINLARI DESTEKLİYOR

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise Türkiye’nin tasarruf oranının artması için kadınların iş hayatında olması gerektiğini vurguladı. Gençlerin fikirlerini önemsediklerine de değinen Leblebici, “35 bin girişimciye kredi verdik ve her biri başarılı birer KOBİ oldu” dedi.

HEDEF KİTLE GENÇLER

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da gençleri radarına aldıklarını söyledi. Bugüne kadar yeni fikirlere çok fazla odaklanılmadığını belirten Aydın, “Gençler ne kadar desteklenirse ve önleri açılırsa ekonomiye de katkıları o denli büyük olur. Biz de bu nedenle önümüzdeki süreçte yeni fikirlere de destek olacağız” dedi. Aydın, genç patronların çarpan etkisiyle istihdamı da artıracağını vurguladı. (Yeni Şafak)

Diğer Haberler

Fenerbahçe Yönetiminden Matteo Guendouzi İçin Radikal Karar

Sarı lacivertli kulüpte idari yapının değişmesiyle birlikte kadro planlaması da ...

Cemiyet Hayatını Karıştıracak 'Sigorta' Davası

Eski manken Elif Kramer'in, 6 yıla yakın bir süre birlikte olduğu Pamir Cazım Be...

Lokomotiv Moskova, Manuel Fernandes ile Yollarını Ayırdı

Rusya Ligi ekibi Lokomotiv Moskova, ismi zaman zaman Galatasaray ile anılan Port...

Manchester Derbisinde United, City'i 2-0 Yendi

İngiltere Premier Lig'in 28. haftasında oynanan Manchester derbisini, Manchester...

İsrail Ordusu Suriye'ye Girdi

İsrail Güçleri Um Izam Köyüne Zırhlı Araçlarla Girdi İsrail ordusu Suriye’nin g...

Halay Çekerek Hırsızlık Yaptılar

Ankara Emniyeti, vatandaşların cep telefonlarına sızarak mobil banka hesaplarını...

Rusya Afrin Operasyonu İçin ABD'yi Suçladı

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosa...

Sezai Temelli'den Erdoğan ve Bahçeli'ye canlı yayın çağrısı

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları İmamo...

ABD'ye resti çekti: Sabrımız taşarsa başımızın çaresine bakarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'ın sorularını yanıtladı. ABD ile kur...

Meclis'teki Can Atalay Oturumunda Yumruklu Kavga

TBMM'deki olağanüstü Can Atalay toplantısı gergin başladı. Verilen aranın ardınd...

Skriniar ve Asensio Fenerbahçe'de

Sarı-Lacivertliler, Paris Saint-Germain'in İki Yıldızına Birden Kancayı Taktı Y...

O Karar Halil Umut Meler'in Başını Yaktı

Beşiktaş-Eyüpspor Maçında Ofsayt Tartışması Gündem Oldu Süper Lig’in 2. haftası...

Konutta Dev Kampanya Başladı

Gayrimenkul sektörü, Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin ...

Gigi Hadid ve Zayn Malik Ayrıldı

Hollywood'un sevilen çifti Gigi Hadid ve Zayn Malik 6 yıllık ilişkilerini olaylı...

Türkiye, Üç Deniz Girişimi’ne Stratejik Ortak Oldu

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin enerji, dijital ve ulaştırma altyapılar...