Putin’le Görüşen Kim’den Dünyayı Tedirgin Edecek Sözler

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’u Vostoçni Uzay Üssü’nde ağırladı. Dünyanın yakından takip ettiği görüşmenin ardından iki lider uzay roketi montaj atölyesini inceledi. Burada konuşan Kim, “Putin’in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik, destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rusya’nın Amur bölgesindeki Vostoçni Uzay Üssü’nde bir araya geldi. Liderler, yeni inşa edilen üssün uzay roketi montaj atölyesini birlikte inceledi. Kim, “Putin’in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik, destekleyeceğiz” dedi.

PUTİN: KUZEY KORE LİDERİ ROKET TEKNOLOJİSİNE İLGİ GÖSTERİYOR

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov ve Uzay Altyapı Operasyon Merkezi Genel Müdürü Nikolay Nesterçuk, uzay üssü ile ilgili Kim ve Putin’e bilgi verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, üsse gerçekleştirilen ziyaret sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un uydu üretimi konusuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Putin, “Bu nedenle Vostoçni Uzay Üssü’ne geldik. Kuzey Kore lideri roket teknolojisine büyük ilgi gösteriyor. Uzay araştırmalarını da geliştirmeyi hedefliyorlar” dedi.

“SİZİ GÖRDÜĞÜME ÇOK SEVİNDİM”

Uzay üssündeki incelemelerin ardından ikili görüşmeye geçen liderler, kısa bir konuşma yaptı. Putin, “Sizi gördüğüme çok sevindim. Kore halkının bağımsızlık zaferinin de 70’inci yıl dönümündeyiz. Bu önemli bir zaman çünkü ülkemiz Kore Halk Cumhuriyeti’ndeki dostlarımıza ve Kore halkına destek oldu” dedi.

KİM: PUTİN’İN TÜM KARARLARINI DESTEKLEYECEĞİZ

Kim Jong-Un ise Putin’e Rusya’nın kendilerine verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Rusya’nın batılı ülkeler ile yaşadığı gerilim ve Ukrayna’daki savaşa ilişkin konuşan Kim, “Rusya, kendisine karşı çıkan hegemonik güçlere karşı devlet egemenliğini savunmak ve güvenliğini korumak için kutsal bir mücadele veriyor. İlişkilerimizi artık daha da geliştirmek istiyoruz. Başkan Putin’in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik ve destekleyeceğiz. Emperyalizme karşı mücadele veren egemen bir devletin inşasında da her zaman birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Avustralyalı gazeteciler sınır dışı edildi

Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın adının karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili ...

Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için gün içerisinde 2,5-3 litre civarında sıvı t...

Milli Takım Dünya Kupası Açılışında Avustralya'ya Boyun Eğdi

Futbol dünyasının en büyük organizasyonunda sahne alan ay-yıldızlı ekibimiz, uzu...

Kartlardaki Hediye Puanları Yılbaşından Önce Kullanın

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "sadakat kartları"...

Altının Yükselişi Devam Ediyor

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarından bulduğu destekle...

Rusya ve ABD, Suriye'de Orta Yol Buldu

İngiliz Times gazetesi, Amerikan ve Rus birliklerinin Suriye'nin Menbiç kentinin...

Madenlere 70 Milyon Liralık İş Güvenliği Cezası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maden İşleri Genel Müdürlüğü (M...

Filenin Sultanları Yarı Finalde Sırbistan İle Karşılaşacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Trendyol 2026 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda...

Halkımız Suriyeli'lerle Aynı Haklara Sahip

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de çalışan vatandaşlar ...

Şehidin Telefonundaki Multimedia'lar Teslim Edildi

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki t...

İşte Küçük Amerika'nın Son Hali

ABD Temmuz ayında Afganistan'daki en büyük üssü üssünü kaçar gibi terk etmişti. ...

Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü'nden Beri İşsiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki ziyaretleri sırasında dikkat çeken bir...

Çiftçilere 2,7 Milyar Lira Destek Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2,7 milyar liralık destek ödemesinin bug...

Tanyeli'nin Acı Dolu Hayat Hikayesi: Zorluklarla Dolu Bir Yaşam

Oryantal dünyasında Tanyeli olarak tanınan Öznur Kral, 2,5 yıldır pankreas kanse...

Tokatlı Otobüs Şoförüne Gitmediği 5 Şehirden 18 HGS Cezası

e Devlet’te Gördüğü Bildirimle Şoke Oldu Tokat’ta özel halk otobüsü şoförlüğü...