İBB’nin Şirketi İETT’ye Eski Otobüs Satacak

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İETT’nin 15 Ocak 2020 tarihinde, “23 Adet Dizel Yakıtlı Solo Tip ve 107 Adet Doğal Gaz Yakıtlı (CNG) Solo Tep Otobüs” adı altında açtığı otobüs alım ihalesi sonuçlandı. İhaleye tek teklif veren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketlerinden İstanbul Otobüs İşletmeleri Tic. A.Ş., 15 milyon 922 bin 510 TL’ye ihaleyi aldı. İETT, Otobüs A.Ş. ile 12 Şubat 2020 tarihinde sözleşme imzaladı. İhale şartnamesine göre, Otobüs A.Ş. toplam 130 otobüsü 60 gün içinde İETT’ye teslim edecek.

OTOBÜS A.Ş.’NİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Sözleşme imzalandıktan sonra Otobüs A.Ş.’nin adı, İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirildi. İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun yapıyor. İBB yetkilileri, Otobüs A.Ş.’de otobüslerin bulunduğunu kaydetti.

İKİNCİ EL VE ESKİ MODEL OTOBÜSLER

İETT, tanesi bir milyon liraya yaklaşan yeni otobüs almak yerine, eski model ve kullanılmış otobüs almayı tercih etti. Alım ihalesi yaptığı ikinci el otobüslerin tanesinin fiyatı İETT’ye, yaklaşık 122 bin 480 TL’ye gelecek. İhalenin teknik şartnamesine göre alınacak otobüsler solo tip ve en az 80 yolcu taşıma kapasiteli olacak. Dizel otobüslerin üretim tarihi 2012 ve üzeri, CNG araçlar için ise 2014 ve üzeri olacak. Otobüslerin kilometresinin 450 bin kilometrenin üzerinde olmaması da aranacak özelliklerden biri.Otobüsler ayrıca alçak tabanlı ve basamaksız olacak. Araçlar bulunduğu döneme ait motorlu taşıtlar vergisi ödenmiş ve resmi plaka işlemleri tamamlanmış halde İETT teslim edilecek. Otobüslerde ayrıca bulunması gereken standart teknik donanımlar içinde otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi de olacak. Otobüslerde hasar darbe ezik, çürük, paslanma, boyalarında dökülme ve sökülme olmayacak, araçların orijinalinde bulunan tüm donanım aktif ve orijinaline uygun çalışır olacak. Otobüsler kamera kayıt sistemiyle donatılmış olacak.

Piyasaya ikinci el aynı özelliklerdeki otobüslerin ortalama değerinin 400-500 bin lira arasında olduğu kaydediliyor.

Diğer Haberler

Defne Samyeli'nin Paylaşımı Beğeni Yağmuruna Tutuldu

Ekranların aranan yüzü Defne Samyeli'nin sosyal medya üzerinden yaptığı "Yaza ha...

Yerli Otomobili Üretecek Şirketleri Açıklandı

Yıllardır hayal edilerek üretilmesi heyecanla beklenen yerli otomobil de sona ge...

Türkiye'de İşsizlik Oranı Yüzde 13,2 Oldu

TÜİK, Türkiye'deki işsizlik oranını açıkladı. Buna göre ülke genelinde 15 ve dah...

Biran Damla Yılmaz'ın Sevgilisi Ortaya Çıktı

Son olarak Baraj dizisinde başrol oynayan Biran Damla Yılmaz, bir takipçisinin '...

Yerli Otomobil TOGG'un Pili Türkiye'de Üretilecek

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geliştirmekte olduğu elektrikli araç ...

Yerli Savaş Uçağı Hürkuş İlk Füzesini Ateşledi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine 2018'de girecek yerli eğitim uçağı Hürku...

Roland Sallai için Liverpool İddiası

Babası Transfer Sürecini Anlattı Tibor Sallai’den Çarpıcı Açıklamalar Galatasa...

Hüseyin Kocabıyık AK Parti'den İhraç Edildi

Eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yapt...

Enflasyonda Yükseliş Durmuyor

Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. Buna göre TÜFE'deki de...

Senarist Yeğenini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis

Güngören'de senarist yeğeni Emre Duran'ı öldürdüğü iddiasıyla verilen 25 yıl hap...

Dost Olmayan Ülkelerin Şirketlerini Kamulaştırılıyor

Rusya, sermayesinin yüzde 25'inden fazlası dost olmayan yabancı ülkelere ait fir...

Google, Özel Logo ile Sadri Alışık'ın Doğum Gününü Kutladı

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Sadri Alışık, 96. doğum gününde de saygı ve ...

ABD'ye resti çekti: Sabrımız taşarsa başımızın çaresine bakarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'ın sorularını yanıtladı. ABD ile kur...

Halil Ünal: Erkan Zengin ile 3 Yıllığına Anlaştık

Yeni sezonda PTT 1. Lig'de mücadele edecek olan Eskişehirspor'da, Süper Lig kali...

Fatih Terim ile Davidson Arasında Gerginlik Yaşandı

Süper Lig'in 5. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'a uzatma bölümünde ye...