Ispanak Fiyatıyla Üreticinin Yüzünü Güldürdü

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçen sonbaharda bazı vatandaşların ıspanaktan zehirlendikleri iddiası ile düşen ve üreticisine zor günler yaşatan ıspanakta fiyatlar, havaların soğuk gitmesi, tüketici talebinin artmasıyla beraber sezon sonuna doğru yeniden yükseldi. 1,5-2 lira seviyesinde seyreden ıspanak fiyatları, üreticisinin yüzünü güldürüyor.

“BİRÇOK ÜRETİCİ ÜRÜNÜ TARLADAYKEN SÜRDÜ”

Türkiye’nin önemli ıspanak üretim yerlerinden Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hasat devam ediyor. Ispanakta yükselen kilogram fiyatları ile moral bulan Çukurovalı üreticiler, sezon başında karşılaştıkları zararı, hasat bitimine yakın telafi edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kasım ayında başlayan ıspanak sezonunun mart sonu gibi sona erdiğini dile getiren Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, “Türkiye’nin ıspanak ihtiyacının bir bölümünü Kadirli sağlıyor. Maalesef bu sezon kötü haberlerle başladı. İstanbul’da bazı vatandaşların ıspanaktan zehirlendiği haberleri ıspanak üreticilerini çok kötü etkiledi. Fiyatlar 50 kuruşa kadar düştü. Birçok üretici, masrafını çıkaramayacağını düşünerek ürünü tarladayken sürdü. Havalarda sıcak geçince talep adeta sıfır noktasına geriledi” diye konuştu.

“ISPANAK SEZON SONUNA DOĞRU YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ”

Sezonun bitmesine kısa bir süre kala havaların soğuk gitmesiyle birlikte ıspanağa talebin arttığını belirten İspir, şunları söyledi:

“Ülke genelinde havaların soğuk gitmesi, insanların ıspanağa talebinin artmasına yol açtı. Çıkan haberler sonrası başka bir vaka yaşanmayınca da ıspanağın fiyatı normal düzeyine geldi. Şu an ıspanağın tarladan satış fiyatı 1,5-2 liraya çıktı. Sezon başında bizi üzen ıspanak, sezon sonuna doğru yüzümüzü güldürmeye başladı. Hem üretici hem de temizleyip paketleyenler kazanmaya başladı.”

“SON GÜNLERDEKİ ARTIŞ BİZE MORAL OLDU”

Ispanak üreticisi Serkan Kesikbaş da sezona çok iyi başladıklarını ancak çıkan haberler nedeniyle bir anda dip noktasını gördüklerini söyledi. Sezonun bitmesine az bir süre kala havaların soğumasıyla ıspanağa talebin artmaya başladığını dile getiren Kesikbaş, “Şu an fiyatlarımız kilograma 1,5-2 lira civarında seyrediyor. Buradan Türkiye’nin her yerine mal gönderiyoruz. Bu sezon istediğimiz gibi geçmedi maalesef. Başlangıcı kötü yapınca bu tüm sezona yansıdı. Ama bu son günlerdeki artış bize moral oldu” diye konuştu.

Diğer Haberler

Edirne'de Kent Beyaza Büründü Okullar Tatil Edildi

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırdı. Hava sıcaklığ...

28 Saatte 10 Katlı Binayı İnşa Etti

Çin'de bir inşaat şirketi, 28 saat 45 dakikada 10 katlı bir bina inşa etti. Reko...

Türkiye'nin İlk Keçi Sperm Bankası: TEKEBANK

Nesli azalmakta olan ve Ankara'nın marka değerleri arasında yer alan Ankara keçi...

Araç Muayenesinde Yığılmaya Önlenecek

-Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarını kaydedecek kamera sistemi zorunlu o...

Sarah Harding Kansere Yenik Düştü

Geçtiğimiz sene meme kanseri teşhisi konulan İngiliz şarkıcı ve oyuncu Sarah Har...

Gülşen'in Ev Hapsi Şartıyla Tahliye Olmasına Tepki

İmam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı tutuklanan şarkıcı Gülşen ...

Dubai'de 5 Katlı Binada Yangın

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan 5 katlı bir binada çıkan ya...

50 Bin Marul Sökeli Üreticinin Elinde Kaldı

Aydın Söke'de bir üretici diktiği marullar para etmeyince 50 bin kök marulu hasa...

İsrail Yapımı Füzeler Evros Hattı ve Adalara Yerleştirildi

Yunanistan’dan Tartışmalı Silah Hamlesi Türkiye ile yaşanan gerilim çerçevesind...

Fenerbahçe'de Maaş Yükü Krize Dönüştü

Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları sürerken kulübün mali yapısıyla ilgili dik...

Maaşları Artınca Göbek Atarak Kutladılar

Karabük Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmeyle e...

Selde Sürüklenen Tomruklar, Karadeniz'e Yayılıyor

Sinop'ta 10 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde sürüklenen tomruklar ned...

Muhtar Amca, Jandarmayı Günlerce Bakın Nasıl Aldatmış

Diyarbakır'da 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran cinayetinde, 200 bin lira kar...

Ümit Özat Kilolarıyla İlgili Eleştirilere Yanıt Verdi

Futbolculuk kariyerinin 17 senesinin 16 yılında A Milli Futbol Takımı, Fenerbahç...

Kızı için İnternet Bağlantılarını Kestirdi

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, kızı Alara Zarrab'ın babasının durumundan haberdar olm...