10 Yılda 50 Bin Lira Harcayarak İlk Günkü Haline Dönüştürdü

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ta yaşayan Cihan Çiftçi (25), basası Hüseyin Çiftçi’nin (47) hayalleri arasında yer alan otomobile sahip olabilmek için babasının 10 yıl önce satın aldığı 1969 model otomobili 10 yılda 50 bin TL harcayarak yeni bir görünüme kavuşturdu. Çiftçi, görünümü ile hurda araçları andıran 1969 model otomobili orijinaline uygun modifiye edebilmek için tam 10 yıl parça topladı. Topladığı parçalar ve onarım için 50 bin TL harcadı. Çiftçi, 10 yılının sonunda babasının hayalini gerçekleştirmeyi başardı.

Çiftçi ailesi, son derece zahmetli ve masraflı uğraşının sonucunda ortaya çıkan otomobile ise gözleri gibi bakıyor. Arabayı garajda saklayan Çiftçi ailesi, kış aylarında araçla trafiğe çıkmıyor. Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda aracı kullanmıyor.

“BABAMIN BÜYÜK TUTKUSUYDU”

Cihan Çitçi, babasının tutkusunu gerçekleştirmek için 10 yıldır çaba sarf ettiklerini belirterek, “Antika otomobil merakı babamdan geliyor. Babam 10 yıl önce bu arabayı almıştı. Satın alından sonra baştan toplamaya karar verdik. Bu araba babamın büyük tutkusuydu. Parçaları toplamamız 10 yıl sürdü. Parçalarını orijinal olarak topladık. Parçaları bir araya getirmemiz ile araç bu hale geldi. Parçaları bulunmadığı için toplamamız çok zor oldu. Parçalarını toplamamızda babam başta olmak üzere dedemin de katkısı oldu. Dedemin Almanya’da çalıştığı sürede getirdiği parçaları birleştirdik” dedi.

OTOMOBİLE GÖZLERİ GİBİ BAKIYORLAR

Otomobili garajlarında özenle koruduklarını belirten Çiftçi, otomobil ile sürüş keyfi yaşamak isteyenlerin çok olduğunu ama buna izin vermediklerini ifade edip, “Şuan da otomobili garajımızda özenle koruyoruz. Koltukların zarar görmemesi için komple jelatinle kapladık. Ben ve babamdan hariç kimse sürmüyor aracı. İsteyen olsa da kimseye vermiyoruz. Kim gelirse gelsin aracımızı vermiyoruz. Sadece ben ve babam arabayı sürüyoruz. Hafta sonları binersek 1 gün, binmezsek de hiç binmiyoruz. Kış boyuncu ise garajda duruyor” şeklinde konuştu.
[1969 Model Otomobili, 10 Yılda 50 Bin Lira Harcayarak İlk Günkü Haline Dönüştürdüler]

SATIN ALMAK İSTEYEN ÇOK

Görünümü ile dikkatleri üzerine toplayan 1969 model otomobil için yüksek teklifler gelmesine rağmen otomobili satmadıklarını ifade eden Çiftçi, “Maliyeti bize yaklaşık 50 bin lirayı buldu. Gerçekten alıcısı çıkarsa satma taraftarıyım ama ben satsam da babam satmayabilir. Daha önce satın almak isteyen çok oldu ama satmadık. Aracı görenler bu zamana kadar nasıl koruduğumuzu soruyor ve şaşırıyorlar. Yılların eskitemediği araç diyebilirim” dedi.

Diğer Haberler

Ali Koç'tan TFF Başkanı'na Veryansın: Aziz Yıldırım'a da Saygısızlıktır

Kulüp televizyonuna Nihat Özdemir'in açıklamalarını değerlendiren Fenerbahçe Baş...

Uygulamayı Yükleyenlerden 15 Milyon Liralık Dijital Dolandırıcılık

“İnat Box” Uygulamasıyla 15 Milyon Liralık Dijital Dolandırıcılık: 27 Kişi Tutuk...

İsrailli Şarkıcı Ofer Levi'den Küstah Çağrı

İsrailli şarkıcı Ofer Levi sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, İsrail Ba...

Günde 500 Gram Toplayıp Kilosunu 4.500 Liradan Satıyorlar

Dünyada 'imparatorların çayı' olarak bilinen, Türkiye'de ise 'beyaz iksir' adıyl...

Arda Güler'in üstünü çizen Ancelotti'ye ayar

Barcelona mağlubiyeti sonrası Şampiyonlar Ligi'nde de Milan'a kaybeden Real Madr...

Yapıların Zemin Araştırma Tebliğleri Yayınlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapo...

Hükümetin Yeni Vergi Paketi CHP Lideri Özel'i Öfkelendirdi

Dün AK Parti'nin duyurduğu yeni vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde buluna...

Mobil Uygulamayla Acil Kan İhtiyacına Çözüm

SDÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eftal ...

Örgüt Lideri Fethullah Gülen'in Avukatları Yurt Dışına Kaçtı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen...

Cem Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gönderme

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tay...

İsrail Ordusu Suriye'ye Girdi

İsrail Güçleri Um Izam Köyüne Zırhlı Araçlarla Girdi İsrail ordusu Suriye’nin g...

"Filenin Sultanları"nın Rakibi Çekya Oldu

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda 5'te 5 yaparak son 8'li finallere ...

Toyota Liselerde Ders Verecek!

Toyota, liselerdeki öğrencilere yönelik olarak yakıt hücreli otomobilleri yapmay...

Demet Şener İçin Kullandığı "Dul" Sözüne Açıklık Getirdi

Demet Şener, 16 yıldır küs olduğu Demet Akalın'ın İbrahim Kutluay'la boşanmasıyl...

Tahıl Anlaşmasından Çekilen Rusya, Personelini de Geri Çekti

Rusya, tahıl koridoru anlaşmasından çekildikten sonra bir kritik hamle daha yapt...