Hasta Yakınlarına “Otel Konforunda” Hizmet

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Van’da 2013 yılında il dışından gelen hasta yakınlarına hizmet vermek için açılan, içerisinde dinlenme odaları, mutfak, banyo bulunan ve günde iki kez dört çeşit yemek verilen beş katlı misafirhanede şimdiye kadar 48 bin refakatçi ağırlandı.

ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 48 BİN REFAKATÇİ AĞIRLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Van’a il dışından gelen hasta yakınları için Sosyal Destek Programı kapsamında 2013 yılında 5 katlı refakatçi misafirhanesini hizmete açtı. İçerisinde dinlenme odaları, mutfak, banyo bulunan ve günde iki kez dört çeşit yemek verilen misafirhanede şimdiye kadar ücretsiz olarak 48 bin refakatçi ağırlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, açıklamada, kentte yatarak ya da ayakta tedavi gören vatandaşların yakınlarını 100 yatak kapasiteli misafirhanede ağırladıklarını söyledi.

“OTEL KONFORUNDA HİZMET VERİYORUZ”

Hastasının hastanede yattığını belgeleyen herkesin misafirhane hizmetinden yararlanabildiğini anlatan Bozçelik, “Bazı hasta yakınlarını üç ay misafirhanede ağırladık. Üç yılda 48 bin vatandaşa hizmet verdik. Burası bölge halkı için çok önemli bir yer. Çünkü il dışından gelen vatandaşlarımız kalacakları bir yerin olduğunu ve devletin şefkat elini açtığını görüyorlar.” dedi.

Bozçelik, misafirhanede vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderildiğini, hasta yakınlarının memnuniyetlerini aktardığını dile getirdi.

Misafirhanede otel konforunda hizmet verdiklerini ifade eden Bozçelik, “Gün boyunca hastanede kalan ve yorulan hasta yakınları burada dinlenme olanağı buluyor. Bu hizmetle, artık hasta yakınları dışarıda kalmıyor. Vatandaşlarımız, devletimizin onları kucaklamasının bir göstergesi olarak bunu değerlendirmekteler. Özellikle bu dönemde devletimizin sıcaklığını çok hissediyorlar. Bizler de bu bu hizmeti devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Van’ın sağlık hizmeti konusunda merkez il olduğunu anlatan Bozçelik, özellikle köylerde yolları kapandığı için uzun süre kentte kalmak zorunda kalan hasta ve yakınlarının gidebildiği tek yerin refakatçi misafirhanesi olduğunu kaydetti.

Bozçelik, otellerde kalmanın ekonomik anlamda hasta yakınlarını zor durumda bıraktığını belirterek, “Bakanlığımızın da sloganı olan ‘Biz büyük bir aileyiz’. Toplumun her kesimi için bu sloganı kullanıyoruz. Yeter ki devletimiz var olsun, devletimiz güçlü olsun.” ifadesini kullandı.

“KENDİ EVİMİZDE GİBİYİZ”

Ağrı’dan gelen hasta yakını İncegül Uçar ise kentte kalacak yerleri olmadığı için misafirhanede konakladıklarını söyledi.

Misafirhanede hijyenik bir ortamda kaliteli bir hizmet verildiğini belirten Uçar, “Hasta yakınları için burada her şey düşünülmüş. Çok temiz ve ferah bir yer. Burada kendi evimizde gibiyiz. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

Hakkari’den Van’a amcasının tedavisi için gelen hasta yakını Kıymet Değer de refakatçi misafirhanesinde kaldığını anlattı.

”YİYORUZ, İÇİYORUZ AMA PARA VERMİYORUZ”

Verilen hizmetin kendilerini çok memnun ettiğini vurgulayan Değer, “Burada çok sıcak bir ortam var. Burada yiyoruz, içiyoruz ve konaklıyoruz ama para vermiyoruz. Tüm imkanlar bizim için seferber edilmiş. Evimizdeki rahatlığı burada da buluyoruz. Buradan hastaneye gitmek için ulaşım imkanı da sağlıyorlar.” dedi.

Annesinin yoğun bakım tedavisi için Ağrı’nın Patnos ilçesinden geldiğini ifade eden Zeki Yiğit de 45 gündür misafirhanede kaldığını söyledi.

Otelde kalacak ekonomik durumunun olmadığını belirten Yiğit, ücretsiz verilen konaklama hizmetinin hasta ve hasta yakınları için bulunmaz bir nimet olduğunu aktardı.

“BURADA BİR AİLE ORTAMI VAR”

Hasta yakını Mustafa Yaşar da daha önce böyle bir konaklama hizmetinden haberi olmadığını bu nedenle hastanede sandalye üzerinde sabahlamak zorunda kaldığını ifade etti.

Bir arkadaşının tavsiyesiyle misafirhaneye geldiğini anlatan Yaşar, “Burada gerçekten de bir aile ortamı var. Bu aile sıcaklığını otelde bulamazsınız. Buradan çok memnunuz. Bize bir aile sıcaklığı yaşattıkları için devletimize ve yetkililere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Diğer Haberler

Dolar Ve Altın Geriledi, Petrol Yükseldi

ABD Merkez Bankasının (FED) dün açıklanan haziran ayı toplantı tutanaklarının ar...

İstanbul'da 346 Milyon Lira Trafik Cezası Kesildi

İstanbul'da geçen yıl polis sorumluluk bölgesinde trafik kurallarına uymayan 1 m...

Amerika Ege'deki Adalarda Üs Kurmak İstiyor

Yunanistan ile ABD'nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı 5 yıl süreli yeni savunma ...

Jeff Bezos'un Lüks Yatı Yalıkavak'a Demir Attı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 136 metre uzunluğundaki 'Flying Fox' isimli yat...

Oyuncu Aslıhan Güner'in Babası Vefat Etti

Show TV ekranlarında yayınlanan Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinde başrol oynayan A...

Merkez Bankası Rezervleri Azalmayı Sürdürüyor

Merkez Bankası toplam rezervleri 24 Aralık ile biten haftada 5 milyar 948 milyon...

Ebru Şallı'nın Nişanlışı Uğur Akkuş İlk Kez Konuştu

Geçen yaz Ebru Şallı ile teknede el ele görüntülendikten sonra, o dönemki eşi Go...

İstanbul'da Okul Servisi Ücretlerine Yüzde 15 Zam!

İstanbul'da servis ücretleri, 0-1 kilometre arası 312 lira, 0-3 kilometre arası ...

Deprem Kayıtlarını Tutan İstasyonlar İncelenecek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) "Ulusal Kuvvetli Ye...

Telsiz Telefon Aparatları DAİŞ Kargosundan Çıktı

Gaziantep'te, terör teşkilatı DAİŞ'e yönelik operasyonda, aşağı yukarı 200-250 k...

Gol mü Değil mi? Ülkeyi İkiye Bölen Pozisyon

Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u 1-0 yenerek üç puan aldı. A...

'Umuda yolculuk' karada da hız kesti

Yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin umuda yolculukları, de...

İspanya Ligi'nde Atletico Madrid Şampiyon Oldu

Diego Simeone'nin çalıştırdığı Atletico Madrid, İspanya La Liga'da 2020-21 sezon...

Sarıgül ATM'den Para Çekerken Ekonomiyi Yorumladı

TikTok hesabından yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Türkiye Değişim Part...

Star TV'nin iddialı dizisi Benim Tatlı Yalanım final kararı aldı

Star TV'de yaz dönemine damga vuran diziler arasında yer alan Benim Tatlı Yalanı...