Cezaevinde yetişen kurbanlıklar yok sattı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, yaptığı açıklamada, 1997 yılında kurulan iş yurtlarında 180 farklı alanda hükümlülere meslek eğitimi verildiğini ifade etti.

Meslek sahibi olmayanların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında hükümlülere hayvancılık eğitimi de verildiğini ifade eden Kamer, Foça, Niğde, Edirne ve Kars Ceza İnfaz Kurumlarında kurulan tesislerde hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere çeşitli konularda kurslar düzenlendiğini belirtti.

Meslek eğitimlerini tamamlayan hükümlülerin tesislerde hayvan yetiştiriciliği yaptığını dile getiren Kamer, Kurban Bayramı dolayısıyla yetiştirilen kurbanlıkların satışa sunulduğunu belirtti.

Doğal ortamda yetiştiriliyor

Kurbanlıkların doğal ortamlarda yetiştirildiğini dile getiren Kamer, cezaevlerine ait mera alanlarında yayılmaları sağlanan hayvanlara, kış mevsiminde ise buralardaki otların kurutularak verildiğini anlattı.

133754.jpg

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen kurbanlıkların tamamının satıldığını bildiren Kamer, “Niğde’deki tesislerimizde kurbanlıklar tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurulan tesiste kurbanlıklar kesilecek. Bu tesise getirilen 160 büyükbaş, 400 küçükbaş hayvanın tamamı satıldı. Kurbanlıklar veteriner kontrolünde iş güvenliği kurallarına uygun olarak hükümlüler tarafından kesilecek.” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı için büyük bir talep gördüklerini ifade eden Kamer, Şaşmaz’daki açık cezaevinde önceki yıllarda olduğu gibi kurulan tesislerde kurbanlıkların kesim işlemlerinin, görev alacak 120 hükümlü tarafından yapılacağını dile getirdi.

Ankara’daki tesislerin örnek olduğunu ve kurban kesimlerinin veteriner eşliğinde yapılacağını aktaran Kamer, Niğde, Foça ve Edirne cezaevlerinde de kurban satışı ile kesimlerinin yapılacağını bildirdi.

İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Kamer, hayvancılık alanında gelişerek büyüdüklerini, Edirne’de manda, Erciş’te de kaz yetiştiriciliği yapan tesislerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Halk Terörü Desteklemediğini Gösterdi

Diyarbakır'ın Çınar eyaletinde teröristlerin bomba yüklü vasıtayla düzenlediği s...

Günlük Ev Kiralayanlara Büyük Cezalar Geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen yönetmelik çalışması ile mevzua...

Eskişehir merkezli terör operasyonu

Eskişehir Valisi Güngör Aziz Tuna, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında E...

Tohumunun nereden geldiği bilinmeyen güreş karpuzu

Ankara'nın Polatlı ilçesi Güreş köyünde ekilen karpuz tam 6 ay boyunca bozulmuyo...

Türkiye, Üç Deniz Girişimi’ne Stratejik Ortak Oldu

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin enerji, dijital ve ulaştırma altyapılar...

Nüfus Artışına Vatandaşlar İlginç Tepkiler Gösterdi

Türkiye'nin nüfusu, 2016'da bir önceki yıla göre 1 milyon artış gösterdi. 79 mil...

Ceza Kesilen Kişiye Yardım Eli Uzatıldı

Antalya'da gidecek yeri olmamasına rağmen polis ekibince sokağa çıkma kısıtlamas...

Deprem Kayıtlarını Tutan İstasyonlar İncelenecek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) "Ulusal Kuvvetli Ye...

Yollar Kapandı, İş Yerleri Girilemez Hale Geldi

Ordu'da şiddetli yağış sonucu kent merkezinden geçen dereler taştı, cadde ve sok...

Çay üstündeki qala Kəlbəcər

Yurdumun her guşesi bir nağıllar diyari,qəhramlıq dastanıdır. Kəlbəcərim dogma y...

Terör örgütü 'camileri' hedef aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve ...

Hakkari'de Donmak Üzere Olan 50 Kişiyi Kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde donma tehlikesi geçiren 50 kişi, karla mücadele ...

25 milyon yıllık kuş fosili bulundu

British Columbia Kraliyet Müzesi Uzmanı Gary Kasier, fosilin sahilde yürüyüşe çı...

Teröre kitapla "dur" diyecekler

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliği ile Çankırı Belediyesince ...

Yanan Saçlar Nasıl Düzeltilir?

Bazı dönemlerde en çok da stres yaptığınızda, klora ve saç boyasına çok maruz ka...