9 terörist etkisiz hale getirildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mardin, Şırnak ve Muş’taki operasyonlarda 9 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü “önemli yurt içi olaylar”a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 328’i bulduğu Nusaybin’de, 9 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 763’e çıktı.

Şırnak’ta devam eden operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısının 303’e ulaştığı Şırnak’ta, bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen toplam patlayıcıların sayısı 854’e ulaştı.

Muş’un Varto ilçesindeki operasyonda çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 2 el bombası, 3 M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 84 fişek, 15 tabanca fişeği, bir sırt çantası, bir fotoğraf makinesi ele geçirildi. Yapılan aramalarda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari’nin Çukurca kırsalında devam eden operasyonda da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 15 kişi yakalandı. Bu kapsamda, 3 kalaşnikof, 9 şarjör ve 105 fişek, 3 av tüfeği, bir keskin nişancı silahı dürbünü ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.

Çok sayıda silah ve yaşam malzemesi

Siirt’teki operasyonda iki kalaşnikof ve şarjör, Van Başkale’deki sığınakta ise 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği ve 5 şarjör, bir tabanca şarjörü ve 90 fişek, 3 keskin nişancı silahı dürbünü, 2 gece görüş dürbünü, 6 el dürbünü, 2 büyük telsiz, 5 el telsizi, bir jeneratör, 950 litre mazot, çeşitli elektronik malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Siirt Şirvan’da duyum üzerine yapılan aramada, 2 kalaşnikof, 2 şarjör ve 492 fişek, 5 av tüfeği, 5 tabanca, 15 şarjör ve 409 fişek, bir el dürbünü ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari Şemdinli’de, teröristlerce araziye yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl’de iki ayrı bölgede icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki sığınakta çeşitli yiyecek malzemeleri, bir tabanca ve iki şarjör, 100 kalaşnikof fişeği, 20 uçaksavar makineli tüfek fişeği, 2 el telsizi, bir mesafe ölçer dürbün ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

İki DAİŞ mensubu yakalandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen arazi taramasında toprağa gömülü bir kalaşnikof ve 2 LAW tanksavar roketi bulundu.

Kahramanmaraş, Mersin, Van ve Kayseri’de 4 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alındı.

Gaziantep Oğuzeli’de, yasa dışı yollardan Suriye’ye geçmeye çalışan 2 terör örgütü DAİŞ mensubu yakalandı.