”6 Maç Bizim için Zor”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Topçu, Celal Doğan Tesisleri’nde yapılan antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulundu. İkinci yarının bütün gruplara hayırlı olmasını dileyen Topçu, ligin son 5 maçında yenilmezlik serisi yakaladıklarını, bu serşık sürdürmek istediklerini belirtti.

Kasımpaşa deplasmanının güç bir maç olacağını ifade eden Topçu, “Rakip, üst sıralara yaklaşmaya, biz de onlara yaklaşmaya çalışıyoruz. O yüzden maç, her iki grup adına da güç olacak. Her şeyin dışında şık bir maç olacağını düşünüyorum” dedi.

İkinci dönemnin ilk maçında cezalı tespit edilen Marçal, sakatlıkları tespit edilen Mustafa Durak ve Arokoyo’dan yararlanamayacaklarını açıklayan Topçu, şu şekilde devam etti:

“Bu bizi birtakım bölümlerde sıkıntıya sokabilir ama biz bilhassa kupa maçında başka genç oyuncularımızı da denemeye çalıştık. Kupada değişik kadrolar denememizin nedeni de bu gibi sakatlıklar ve ceza hallerinde seçenekleri belirlemekti. Güzel bir maç olacak, inşallah neticesi da bizim açımızdan şık olur.”

Topçu. ilk yarının 23 puanla tamamlanmasının hatırlatılması üzerine, oldukça eskiden tespit edilen büyük hedeflerin kulüpleri vakit vakit sıkıntıya sokabildiğini dile getirdi.

O yüzden kulüp şeklinde yollarına maç maç baktıklarını açıklayan Topçu, “Hedefler her vakit büyüktür ama kimi vakit büyük gruplar bile hedefleri yakalayamıyor. Biz o yüzden maç maç düşünüyoruz. Şimdi önümüzde Kasımpaşa maçı var. Önceliğimiz buradan en şık neticeyi alabilmek. Daha sonra başka maçlara bakacağız” diye konuştu.

– “6 maç bizim amacıyla güç”

Topçu, önlerindeki 6 maçın kendileri amacıyla güçlu geçeceğini belirterek, “Kasımpaşa, Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Galatasaray maçları var. O yüzden önümüzdeki 6 maç bizim amacıyla güç. Dolayısıyla bu 6 hafta bizim amacıyla ligde belirleyici olacak” ifadelerini kullandı.

Topçu, aktarmalere dair bir soruya, “Hocalar aktarmalere doymaz. Dolayısıyla biz her vakit aktarma isteriz. Bu da kulübün imkanları ölçüsünde olacaktır. Bizim dönem arasında kadromuza kattığımız oyuncular, İlhan haricinde Gaziantep’te emek vermiş, karakterli oyuncular. O yüzden 3 aktarımın de bize fazla şey katacaklarını düşünüyorum. Daha da araştırmalarımız var. Takıma katkı sağlayacak aktarmalere açığız. Umuyorum aktarma dönemsi bitmeden tekrar aramıza katılacak arkadaşlar olacak” yanıtını verdi.

– “Muhammet, Türk futbolunun mühim oyuncularından biri”

Topçu, son dönemlerde adı değişik kulüplerle anılan Muhammet Demir’le alakalı de açıklamalarda bulundu.

Muhammet’in aktarımı konusunun gündeme gelmesinin natural olduğunu dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

“Çünkü o, şu anda Türk futbolunun mühim oyuncularından bir tanesi. Gündemde olması ve istenmesi gayet normal. Resmi bir ilerleme olmadığı prosese Muhammet’le alakalı ayrıntılı bilgi veremem. Görüyorsunuz ki Muhammet antrenmanda. Kendisi de bizimle birlikte Kasımpaşa maçına hazırlanıyor. Geçtiğimiz vakitlarda hafif bir hastalık geçirdi. İnşallah Kasımpaşa maçında kendisinden yararlanacağız. Çok net söylüyorum, Muhammet’in aktarımı kulübün çıkarları tarafında kuşkusuz olabilir. Fakat şu anda net bir şey yok.”

Bu arada, kırmızı-siyahlı ekip, teknik direktör Topçu yönetiminde Celal Doğan Tesisleri’nde yapılan antrenmana ısınma hareketleriyle başladı.

Ligin 18. haftasında deplasmanda yapılacak Kasımpaşa maçının taktik çalışmalarının uygulanacağı antrenman, ilk 15 dakikasının sonrasında basına kapalı devam etti.