Planlı Yapılaşma ile Kemerburgaz’da 3+1’lere Talep Yüksek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul’un geneli ile kıyaslandığında planlı bir şekilde ilerleyen Kemerburgaz, bu avantajıyla son 3 yılda yüzde 175 değerlenirken, bugün ilçede sahibinden satılık- kiralık piyasası da oldukça canlı. 2+1’ler kadar en çok talep gören daire tiplerinden olan 3+1 dairelerin metrekare fiyatları 2.500 TL ile 9.000 TL arasında değişiyor

Eva Gayrimenkul Değerleme şirketinin 500 bine yakın konut, 1000’in üzerinde proje inceleyerek hazırladığı Markalı Konut Araştırması verilerine göre son 3 yıldaki bileşik değer artışlarına göre Kemerburgaz, Avrupa Yakası’nda en çok değerlenen ilçelerden biri oldu. Son 3 yılda yüzde 175 oranında değer artışı yaşanan Kemerburgaz’da ağırlıklı ortalama metrekare birim satılık daire fiyatları ise 2015 yılında 11.120 TL seviyesinde gerçekleşti.

Kemerburgaz’da 2010 yılında arsa geliştirme faaliyetlerine başlayarak bu yılın başında yeni projeleri olan Mika Naturalist’i satışa sunan Mika İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Yıldız, ilçedeki sahibinden satılık daire ve kiralık daire piyasasını Emlakjet için değerlendirdi. Kemerburgaz’daki sahibinden satılık daireler ve kiralık konut piyasasının oldukça canlı olduğunu kaydeden Yıldız, “Kemerburgaz, nitelikli ve farklı tiplerde konut stoğu açısından çok şanslı bir bölge olduğu herkese hitap edebiliyor. 1+1 daire arayan için de çok büyük bir villa arayan için de birçok satılık ve kiralık alternatifi mevcut” dedi.

sahibinden-satilik-daireler-k-

Maslak-Zincirlikuyu çalışanları için ideal konut bölgesi

Kemerburgaz bölgesinin içinde değerlendirilen Göktürk’ün neredeyse yapılaşmasını tamamladığını, şu anda yapılaşma açısından Kemerburgaz’ın hızlı ilerlediğini kaydeden Yıldız, ‘Bölgede gelişim İstanbul’un geneli ile kıyaslandığında planlı bir şekilde ilerliyor. Bu planlı yapılaşma bölgenin daima değer kazanan bir bölge olmasını sağlıyor. 3. Havalimanı’nın tamamlanması ve havalimanına kadar gidecek raylı sistemin bölgeden geçmesi gelecekte Kemerburgaz’ı en çok talep gören bölgelerden birisi yapacaktır. Şu anda da gerek konumu gerekse sosyal imkanları ile Maslak-Zincirlikuyu hattında çalışanlar için en ideal konut bölgesi olma özelliğini sürdürmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Kiralık daireler 2 bin TL’den başlıyor

Kemerburgaz’da şu anda en çok 3+1 ve 2+1 daire tipine talep olduğunu belirten Yıldız, sahibinden satılık olarak belli bir kaliteye sahip projeler açısından metrekare fiyatının 2.000 ile 3.500 dolar aralığında olduğunu dile getirdi. Yıldız, “Kiralık olarak 1+1 bir daire 2.000 TL ile 5.000 TL aralığında değişiyor. En çok talep gören daire tiplerinden olan 3+1 daireler için 2.500 TL ile 9.000 TL arasında değişiyor” dedi.

Mika Naturalist çevreci özelliğiyle farklılaşıyor

Mika İnşaat’ın ilçede 3 blokta toplam 68 daireden oluşan butik projesi Mika Naturalist’in en önemli özelliği ise çevreci bir proje olması. Tüm dizayn süreci Leed kriterlerine göre gerçekleştirilen proje, bu kapsamda daha az enerji tüketiyor, kendi ihtiyacının bir kısmını ise üretiyor. Örneğin ortak alanların elektriğinin bir kısmını güneşten elde ediyor, bahçe sulaması için yağmur suyunu ve klimaların suyunu kullanıyor. Bunun yanında daire sahiplerine kendi zevklerini dairesine yansıtabilmesi için iç dizayn alternatifleri sunuyor.

sahibinden-satilik-daire-i

Orman manzaralı konutlar 2017 sonunda teslim edilecek

2017 yılının sonunda sahiplerine teslim edilecek olan Mika Naturalist’in mimari projesi İtalyan mimarlık firması Progetto CMR tarafından yapıldı. Tüm konutların orman manzarasına hakim olduğu Mika Naturalist, sadeliği esas almış doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Naturalist ’te tüm konutlar orman manzarasına hâkim ve gün ışığından maksimum düzeyde faydalanabiliyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde toplam 68 daireden oluşan proje, çevreci ve doğal bir yaşam konsepti sunuyor. Proje; kapalı havuz ve spa, spor salonu, çok amaçlı toplantı salonu, çocuk oyun alanı gibi sosyal alanlara da sahip…