İtalya’da Bir Kargo Uçağı Pistten Çıkıp Ana Caddeye Girdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İtalya’nın Bargamo şehrindeki Orio El Serio hava alanına iniş yapmakta olan bir kargo uçağı pistten çıkıp hava alanı yakınlarındaki ana caddeye girdi.

Pairs’ten havalanan uçak pist indiği sırada duramadı ve önünde bulunan bariyerleri ezip sürücülerin şaşkın bakışları arasında ana yola daldı. DHL kargo şirketine ait Boein 737-400 tipi uçağın burun tarafının ana yolu kapattı.

TAHRİBAT ÇOK BÜYÜK

Pistten çıkan uçak yolda büyük yıkım ve tahribata sebep oldu. Bazı resimlerde kazadan dolayı uçağın iniş takımlarının tamamen burkulmuş olduğu görülürken diğer resimlerde ise uçağın yola savrulan motorları gözüküyor.

yolun-ortasindakini-gorunce-neye-ugradiklarini_x_8676441_7774_z1[1]

KÖTÜ HAVA ŞARTLARI SEBEP OLDU

Saat sabah karşı 4:00 sularında meydan gelen olaydan sonra kaza mahaline hava alanında bulunan sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yerel kaynaklar bölgede ki kötü hava şartlarının kazanın meydana gelmesine sebep olduğunu söyledi.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Kazada mucizevi bir şekilde ölen veya yaralanan olmazken uçakta bulunan üç mürettebat ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yetkililer kazadan sonra kapatılan hava limanının saat 6:45 sularında tekrar açıldığını söyledi.