İşte Salih Uçan’ın yeni hocası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli futbolcu Salih Uçan’ın da formasını giydiği Roma’da beklenilen oldu ve Fransız teknik adam Rudi Garcia’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu, 56 yaşındaki Spalletti’ye emanet edildi.

Roma Kulübünün internet sitesinden “O döndü” başlığıyla uygulanan açıklamada, 2005-2009 senelerinde sarı-kırmızılıları çalıştıran Spalletti’nin Roma’daki ikinci döneminin adeta başladığı duyuruldu.

Sarı-kırmızılı başkent takımını fazla evvel çalıştırdığı dönemde 2 İtalya Kupası ve bir İtalya Süper Kupası kazandıran, 2006 senesinde sezonun en güzel çalıştırıcısı seçilen Spalletti’nin Roma’daki ikinci dönemsine süratli başladığı belirtildi. Luciano Spalletti’nin, bu sabah Trigoria’daki tesislere giderek, takımının hafta sonu Olimpiyat Stadı’nda Verona ile gerçekleştireceği maçın hazırlıklarını bizzat yönetmekte olduğu de bildirildi.

Roma’nın ABD’li sahibi James Pallotta da yaptığı açıklamada, Spalletti’yi tekrar Roma’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “O kazanan bir teknik adam. Pek fazla başarısı var. Onunla Roma’yı hak ettiği yerlere taşımaya sabırsızlanıyorum” dedi.

Kulüp sitesine röportaj veren Spalletti, gerektiğince heyecanlı olduğunu belirterek, camiayı, taraftarları, kenti fazla güzel tanıdığını ve bunun kendisini fazla da heveslendirdiğini söyledi.

Spalletti, ligin dönem arasında şampiyonluk yarışında 7 puan geride olmalarının hatırlatılması üstüne şampiyonluk şanslarıyla alakalı olarak, “Bizi izleyen her bireyin saygısını geri kazanmalıyız. Ciddi ve kararlı biçimde çalışmalıyız. Geride olduğunuz vakit her şey size bağlı değildir. Rakiplerin gidişatı da sizi bağlar, bu amaçla biz elimizden gelenin en güzelsini vermelgüzelz” ifadelerini kullandı.

Spalletti, Roma’ya geri dönüşü konusunda sportif direktör Walter Sabatini’den telefon aldığında bu işin olacağını düşünmeye başladığını da kaydetti. Tecrübeli teknik adam, Pallotta’nın Roma amacıyla hem içeride hem dışarıda büyük hedefleri olduğunu ve kendisiyle güzel biçimde çalışmak istediğini aktardı.