Elektronik Sigara Nasıl Çalışır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

E-sigaralar, özellikle nikotin içeren sıvı bir çözeltiyi ısıtan ve onu solunabilen bir buhara dönüştürücü cihazlardır. Bu cihazlar genellikle pille çalışır. Genelde elektronik sigara, elektronik vaporizatör gibi adları vardır ve yurt dışında çokça kullanılmış bu eylem “vaping” olarak bilinir.

Bazı sigaralar geleneksel sigara, puro veya pipo gibi görünür. Diğerleri kalem veya USB / flash sürücülere benziyor ya da büsbütün farklı tasarımlara sahip. Sigaralar tek kullanımlık veya yeniden doldurulabilir versiyonlarda mevcuttur. E-sigaralarda kullanılan sıvı genellikle nikotin, tatlandırıcı, propilen glikol ve bitkisel gliserin içerir.

Bir buharlaştırıcının sertliği, sıvıdaki nikotin miktarı ile ölçülür ve mililitrede miligram ya da  yüzde olarak ifade edilmektedir. Ancak araştırmalar, ürün etiketlerinin nikotin seviyeleri hakkında her zaman doğru bilgi sağlamadığı yönünde endişeleri artırdı. Bazı kapsüller, “nikotin tuzu” adı verilmiş konsantre bir nikotin formu içerir. %5 nikotin tuzu kapsülü 30 ila 50 miligram nikotin içerebilir. Bu da 13 paket sigaradaki nikotin miktarına tekabül ediyor.

Elektronik Sigaranın Diş Sağlığı Üzerine Etkileri

E-sigaraların ağız sağlığı üstünde bazı negatif etkiler olduğu görülmekte. Örneğin, 2018 yılında yapılan bir araştırma, sigara aerosolüne maruz kalmanın dişlerin veya diş minesinin yüzeyini bakteri oluşumuna daha duyarlı hale getirdiğini bildirdi. Araştırmacılar, e-sigaraların diş çürümesi zarara artırabileceği sonucuna varmıştı.

ABD’de Tıbbi Ürünleri Düzenleyen Gıda Ve İlaç Dairesi (FDA), İlk Kez Bir Elektronik Sigaranın Satışını Onayladığını Duyurdu

FDA, yetişkin yoksunluğunun yararlarını gençlerin e-sigara kullanımından daha önemli olarak değerlendirdi ve ilk kez bir e-sigara satışını onayladı. FDA, üç RJ Reynolds Vuse marka e-sigarayı onayladı. Onaylanan mahsüllerin gençlerin rağbet ettiği tatlı tütün aromalı mahsüller olmadığı kaydedildi. FDA yaptığı açıklamaya göre, bu ürünlerin eski sigara içenler tarafından yaygın olarak kullanıldığı tespit edilirse onay geri çekilebilir olabileceğini söyledi. smok elektronik sigara bu konuda size yeter

ABD’de elektronik sigara satışı 2016 yılından bu yana FDA onayına tabii olmasına rağmen, ajans e-sigaraların pazar testleri sırasında satışları onaylamadı. Geçen ay satışa sunulan ürünlerin yüzde 93’ünün test edildiğini ve 946.000 ürünün reddedildiğini açıklamasıyla FDA, reddedilen mahsüllerin satışını yasakladı. Ülkede FDA onay veremeden satılan aromalı e-sigaraların gençlerin içinde artan kullanımı endişe nedenidir.