Elektronik Sigara İlk Kez FDA Onayı Aldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hayatımızın vazgeçilmezi olan elektronik sigaralar uzun zamandır satışa sunulmuş durumda. Özellikle sigarayı bırakmak isteyen kullanıcılar elektronik sigarayı tercih ediyor. Normal sigara gibi içerisinde zararlı maddeler az oranda bulunan veya hiç bulunmayan elektronik sigara likit tekniği ile çalışıyor. Tabii ki elektronik sigaraların çok tercih edilme nedenlerinden biri de muhteşem tatları. Tütün ve diğer aromalarda likit satışı da olan elektronik sigaralar normal sigaradan daha ucuza mal oluyor. Birçok marka tarafından satışa sunulan elektronik sigaralar sonunda FDA onayı almayı da başardı. Bu sayede daha çok kullanıcıya erişen elektronik sigaralar orijinal ürün kullanımı ile tehlike olmaktan çıkıyor.

Elektronik Sigara FDA Onayı Almasıyla Satış Ağı Genişledi

Elektronik sigara ilk kez FDA onayı aldı. Yanlış duymadınız. Elektronik sigaralara ABD sonunda FDA onayı verdi. Genelde gençlerin sigara yerine elektronik sigaraya alışması korkutucu bir tablo olurken ABD konuya açıklık getirdi. Yetişkinlerin sigarayı bırakmak için elektronik sigara tercih ettiğini söyleyen ab yetkilileri avantaj dezavantaj tablosu yaparak olaya nokta koydu.

Yetişkinlerin sigaradan uzaklaşması hatta bırakmasının daha önemli olduğunu dile getiren ABD elektronik sigaralar hakkında açıklama yaptı. Sigarayı daha çok bırakmak için kullanılan elektronik sigaranın sigarayı bırakma amacının gençlerin kullanmasından daha önde olduğunu söyledi. Gelişen duruma göre onayı geri çekebileceklerini de ekleyen ABD bu konuda ilk FDA onayını vermiş bulunuyor.

FDA Onayı Her An Geri Çekilebilir

Geçtiğimiz yıllarda elektronik sigara satışında artış gözlemlendi. Hatta bu artışın çoğunun yasadışı elektronik sigara satışı olduğu da gündemdeydi. Duruma el koyan FDA yetkilileri elektronik sigara satışına onay verdi. Ama bu konuda bir kriterde belirlemekten geri kalmadı. Özellikle elektronik sigaranın içmeyen kişiler arasında yaygınlaşması durumunda FDA onayının geri çekilebileceğini duyurdu.

Gençlerin arasında yaygın olması sigara içme yaşını daha da aşağı çekebileceği endişesi, de yerini koruyor. Bu yüzden FDA yetkilileri gençlerin daha çok elektronik sigara kullanmaya başlaması durumunda onayı geri çekeceklerini söyledi. Şimdi gözler satış grafikleri ve kullanım yaşlarında olduğunu da belirtmek isteriz.