Çocuklarda Ateşi Düşürmek İçin Yöntemler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

 

Çocuklarımız hastalığa, mikrobik ve bakteriyel durumlara bağlı olarak birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu alan içerisinde bakıldığı zaman en önemlisi ve en dikkat edilmesi gereken alan şüphesiz ateş sorunudur. Ciddi bir sorun olmakla birlikte müdahale edilmediği takdirde daha büyük problemler ile sizleri karşı karşıya bırakabilmektedir. Çocuklarda ateşi düşürmek için yöntemler arıyorsanız aşağıda yer alan bilgiler sizlere kesinlikle yardımcı olacaktır.

Çocuklarınızın Üstünü Açın

Ateşlendiğini fark ettiğiniz ilk anlarda hemen çocuğunuzun üstünü açmalısınız. Çocuklarda ateş nasıl düşürülür diyorsanız kalın giysiler ve aşırı sıcak ateşi daha arttıracaktır. İnce kıyafetler giydirip üzerini açarak birazcık serinlemesine yardımcı olmalısınız.

Banyo Yaptırmak

Ailelerin en çok yanlış yaptığı alan bu kısımdır aslında. Ilık ve birazcık soğuk bir su ile banyo yaptırmak yerine sıcak su ile banyo yaptırmaktadır. Bunun kesinlikle yanlış olduğunu unutmamalısınız. Çocuklarınıza banyo yaptırırken ılık veya birazcık soğuk olmasına dikkat ediniz.

İlaç Tedavisi

Çocuklarda ateşi düşürmek için ipuçları konusunda ilaç tedavisi de yapabilirsiniz. Daha önceden doktorunuz yazmış olduğu ateş düşürücü ilaçları gerekli ölçüleri kullanarak içirmelisiniz. Çok ilaç vermek ateşi düşürmeyecektir. Bunu unutmamalısınız. Doğru ölçüler her zaman yarar sağlayacaktır.

Doktora Başvurmalısınız

40 derecenin üzerinde oluşan ve sürekli devam eden ateşlenmelerde çocuklarınızı doktora götürmekten asla kaçınmalısınız. Çünkü iç organları başta olmak üzere bütün fiziksel durumlarını 40 derece ve üstü ateş etkileyecektir.

Kaynak: Nazende.Net