Asgari Ücrete Zammı İşten Çıkarmalar Artar Mı?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Birçok vatandaş, asgari ücrete yapılacak zamla işten çıkarmaların hızlanmasına dair endişe taşıyor. Türkmenistan dönüşü uçakta değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu soruldu. Erdoğan, “Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’ta toplanıyor. Bu sene diğer senelerden farklı olarak rakamın ilk haftada belirlenmesi bekleniyor. Hükümet, işçi ve işveren tarafı ilk haftada kararın çıkmasına olumlu bakıyor.

YÜZDE 25-30 ARASI ZAM BEKLENİYOR

Görüşmelere kısa bir süre kala masadaki rakamlar da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan açıklamalar ve sosyal medyada yapılan anketlerde yüzde 25-30 artış tahminleri ön plana çıkıyor.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Yüzde 25’lik zamma göre brüt asgari ücretin 4.471 liraya net asgari ücretin de 3.532 liraya, yüzde 30’luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 liraya, net asgari ücretin de 3.673 liraya çıkması bekleniyor. Her iki oran dikkate alındığında asgari ücretin 3.500 ile 3.750 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

“MAĞDURİYETLERE MÜSAADE ETMEYİZ”

Yüksek asgari ücretin işten çıkarmaları hızlandırması ise tedirginlik yaşatıyor. Türkmenistan dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu soruldu.

“Asgari ücretle çalışan vatandaşlar, asgari ücretin artması ile iş verenin, patronun işçiyi çıkartıp çıkartmayacağı konusunda bir korku da besliyor. Böyle bir olasılığı ortadan kaldırmak için ne gibi tedbirler alınacak?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.

Diğer Haberler

BDDK, Yurt Dışı Yerleşiklere TL İşlem Kısıtlamasını Şartlı Olarak Kaldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, nisan ayında bankaların, konsolidasyon...

Cem Yılmaz ve Seda Akman Çiftinden İlk Kare

Kendisinden yaşça küçük sevgilisinden ayrılan Cem Yılmaz, bir süredir meslektaşı...

Güneydoğudaki turizm işletmelerine destek geliyor

Turizmin kalbi Almanya'nın başkenti Berlin'de atıyor. Türkiye, en büyük stand al...

Açıklamaları Aleyna Tilki'nin Konserini İptal Ettirdi

Sosyal medya hesabından "LGBTİ artı karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız...

Sporcular Depremde Enkaz Altında Kaldılar

Kahramanmaraş merkezli 04.17'de meydana gelen ve 10 ilde yaşanan 7.7 büyüklüğünd...

Kanada'dan Elon Musk'a 'Trump' Darbesi!

Kanada'nın en büyük eyaleti olan Ontario'nun Başbakanı Doug Ford, ABD'nin Kanada...

Çin Bu Rakamlarla ABD'yi Geçti

Çin ve ABD arasındaki rekabet devam ediyor. 2020'de ABD'yi geçerek 709 milyar do...

Kenan Yıldız Gönlünü Ünlü Oyuncuya Kaptırdı

Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Kenan Yıldız'ın, ünlü oyuncu Su Burcu Yaz...

Siirt'te günde 700 varil ham petrol çıkarılıyor

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 p...

Kışlık Sebze Üreticileri Raftaki Fiyatlardan Şikayetçi

Türkiye'nin sayılı ovalarından Bafra Ovası'nda birçok türde kışlık sebze yetişti...

Bakanlık'tan İstanbul için Yeni Konut Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan orta gelirli vatanda...

Şehirler Arası Seyahat Kısıtlamasının Detayları Netleşti

17 günlük tam kapanma kararının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından gönderile...

Şanlıurfalı çiftçiler çileğe yöneldi

Türkiye'de tarım alanı büyüklüğü bakımında 3. sırada yer alan GAP başkenti konum...

Rusya O Savunma Sistemini Tekrar Kuruyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Sovyetler Birliği döneminde ABD ile yapılan a...

Bülent Korkmaz'a Büyük Vefasızlık! Kapıyı Gösterdiler

Bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor, teknik direkt...