İkimizin Yerine Filminde Kendinizi Bulabilirsiniz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Filmlerin konusu çoğu zaman sıradandır. Türk filmi dediğimizde ya doludizgin bir aşk, ya da dayanılmaz bir ayrılık acısı aklınıza gelebilir. Ancak bu seferki başka… İkimizin Yerine filmi izleyicilerin üzerinde bıraktığı etkiyle bu zamana kadar yapılmış en farklı senaryo olma özelliğine sahip.

İkimizin Yerine fragmanını izleyenler bu filmin aşk filmi olduğunu sanabilirler. Zira başarılı dizilerle gözümüzün alıştığı Serenay Sarıkaya ve uzun zamandır ekranlarda görünmeyen, başarılı oyuncu Nejat İşlerin başrolleri paylaştığı bir film olunca ister istemez insan bir aşk filmi bekliyor. Ancak filmin konusu tutkulu bir aşkın yaşattığı aile dramı…

Çiçek (Serenay Sarıkaya), kısır döngüye girmiş olan sıradan hayatında bir köşeye sıkışmış ve bunalmıştır. Hayata dair bir yenilik ve mucize bekleyen genç kadın aynı zamanda üniversitede edebiyat öğretmeni Doğan’a (Nejat İşler) aşık olur. Engelleyemediği hislerin neden olduğu bu aşk zamanla öyle büyür ki ikisi için de hayatın farklı bir yönü ortaya çıkar. Aile sırlarının ortaya çıkmasına kadar ileri giden bu olay Çiçek’in hayatında köklü değişikliklere neden olurken seyirciye de oldukça başarılı bir aile dramı hissettirilir.

Konusu gereği oldukça ilginç ve bu zamana kadar işlenmemiş bir konuya sahip olan İkimizin Yerine izleyicilerinden tam not aldı. Aralarında 20 yaş bulunan iki insanın birbirine aşık olması, bir öğrencinin öğretmenine aşık olması daha önce Türk yapımlarında kullanılmamış, toplumun tepkisi ölçülmemişti. Birçok insan sırf bu yüzden filme tepki gösterse de başarısını görmezden gelmemek gerekiyor.

Her sahnesinde farklı bir ayrıntı barındıran, bir genç kızın kendini tekrar eden hayatından kurtuluşunu konu alan bu güzel yapımı izlemenizi tavsiye ederiz.