Engelli Raporu Kimlere Verilmektedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

%40 ve üzeri engelli bulunan vatandaşların devletin kendilerine sağladığı haklardan yararlanabilmeleri için engelli raporu alması gerekmektedir. Ülkemizde yaklaşık 25 milyon vatandaş hem engelli hem de engelli yakını olarak bu problemden etkilenmektedir. Engelli olmanın getirdiği bazı zorluklar bireyin yaşamını olumsuz yönde etkiler. Web sitemizde anlaşılır bir şekilde Bu problemlerle nasıl baş edilebileceği hakkında sizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.

Engelli vatandaşlar ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için devlet tarafından onlara verilmiş bazı engelli hakları vardır. Bu haklardan yararlanmak için kişinin engel oranının %40 üzerinde olması gerekmektedir. Bu engele sahip olan ve maddi durumu yerinde olmayan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çeşitli yardımlar yapılır. Bu yardımlardan ve engelli haklarından yararlanabilmek için engelli raporu almak gerekir.

Engelli raporu alan kişilerin sahip olduğu haklar sitemizde maddeler halinde detaylıca anlatılmıştır. Engelli maaşından kimlerin yararlanabileceğini, engelli haklarının ne olduğu Bilgileri sitemizde mevcuttur. Engelli maaşı, %40 ve üzeri engeli bulunan 18 yaş üzeri kişiler ve 18 yaşının altındaki engellilerin ailelerine Sosyal Güvenlik Kurumlarından hiçbirine tabi olmamak şartıyla verilir. Bu koşullara sahip olanlar bulundukları yerlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak engelli maaşı talep edebilirler, engel durumları devam ettiği sürece de maaşlarını düzenli olarak alırlar. Sitemizin amacı engellilerle ilgili bütün bilgileri bir arada toplamak, engelliler ve yakınlarının fikirlerini paylaşabileceği bir zemin oluşturmaktır.