Emlak Yetki Belgesi Ücreti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Emlak yetki belgesi ücreti her kurumda farklılık gösterebilmektedir. Emlak yetki belgesi alabilmek için öncelikli olarak emlak mesleki yeterlilik belgesi alınması gereklidir. Bu belgeyi Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kurslara eğer belli şartları yerine getirebiliyorsanız (18 yaşının üstünde olmak ve en az lise mezunu olmak) kursa başvurup programdaki eğitimi alıp, başarı ile tamamladıktan sonra emlak yeterlilik belgesini alabilirsiniz.

Emlak yeterlilik belgesini edinebileceğiniz kursların fiyatları derecelendirme kuruluşlarına, yerleşim bölgelerine göre farklılık gösterebilmektedir. SC Belgelendirme kurumumuzda en uygun fiyatlarla ve kaliteli hizmetimizle sizlere destek olmaya devam etmekteyiz.

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi

Sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik belgesi 5 Haziran 2018 tarihinde, 30442 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile emlakçılık yapmak isteyen kişilerin emlakçılık belgesi/emlakçılık yetki belgesi (Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi) alması gerekmektedir. Bu belgeyi alabilmek için ise Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları zorunlu hale getirilmiştir. Kurumumuz sizler için uzman kadrosuyla sınavlarda başarılı olmanızı sağlayacak üst düzey eğitimleri sunmaktadır. Başvuru işlemlerinizin ardından gerekli derslerin eğitimini alarak sınavlarda başarılı olabilir, belgelerinizi almaya hak kazanabilirsiniz.

Sorumlu Emlak Danışmanı Belgesi

Sorumlu emlak danışmanı belgesi emlakçılık yapmak isteyen kişilere zorunlu getirilen ve alınması şart olan mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belgeye zorunluluk getirilme amacının nedeni ise emlakçılık sektöründeki kalitenin arttırılmasının hedeflenmesidir.

Sorumlu emlak danışmanı seviye 5 veya seviye 4 mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması durumunda ancak emlak yetki belgesi alınabilmektedir.  Sorumlu emlak danışması belgesini alabilmek için SC Belgelendirme kurumumuza başvurmanız yeterlidir. Bu kura başvurup eğitimi alabilmek için 18 yaşınızı doldurmuş ve en az lise eğitimini tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Kurumumuzdan eğitim başvuru şartlarını karşıladıktan ve eğitim programını başarı ile bitirdikten sonra sorunlu emlak danışmanı belgenizi alabilirsiniz. SC Belgelendirme kurumumuz devlet tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumu olup, sizlerin ihtiyaç duyduğu ders eğitimi konusunda en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Başvurularınızın ardından eğitim programlarımıza katılabilir sınavlarda başarılı olabilirsiniz.