Eğitim Felsefe İlişkisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Pek çok kişi eğitim felsefe ilişkisi konusunun farkındadır. Eğitim felsefesi eğitime yön veren tüm amaçları belli bir biçime ve belli bir disipline koyarak sistematik bir düzen getirmektedir. Eğitimdeki yol gösterici unsurları sistemli düşünce haline getiren bütün unsur eğitim felsefesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu bakımdan eğitimdeki çalışmaların nasıl ve ne şekilde yönlendirileceğini belirler.

İnleyen Nağmeler Ruhumu Sardı

İnleyen nağmeler ruhumu sardı, şarkısında oluğu gibi kişiyi bir derin düşünceye sevk etme vardır. Zeki Müren ile özdeşleşmiş şarkıda derin anlamlar yatmaktadır. Bu bakımdan her zaman kişinin anlatmaya çalıştığı noktayı bulmaktan önce onu tanımak gerekir. Bu da onun felsefi düşünce yapısını bilmekten geçer.

İntibah Nedir?

İntibah kelime manası ile uyanma ve uyanış gibi anlamlara gelmektedir. Kişinin hayatındaki uyanma evresi için kullanılan bu kavram aynı zamanda roman ve filmlerde de karşımıza çıkar. Bilgilerin, duyguların ve düşüncelerin toplandığı aklımız bazen olayın belli bir noktasına kadar işlev görürken olaylara karşı hep bir gözü kapalılık vardır.