Yunanistan Vakalar Artınca 2. Kez Karantina Kararı Aldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunanistan’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu sabah saat 06: 00’dan itibaren karantina uygulaması başladı. Karantina nedeniyle Atina’da dışarıya çıkan kişi sayısında önemli azalma görülürken, polis ekipleri, başkentin önemli yollarında kontrol noktaları oluşturdu.

Avrupa’da korona virüs salgınına karşı birçok ülke sokağa çıkma yasaklarını yeniden uygulanmaya başladı. İki hafta önce başkent Atina dahil olmak üzere salgından en fazla etkilenen bölgelerde tedbirlerin arttırıldığı Yunanistan’da şimdi de ülke genelinde karantina ilan edildi.

Yunanistan Kovid-19 nedeniyle ikinci kez karantina altına alındı

SON 5 GÜNDE ARTAN VAKALAR KARARI ETKİLEDİ

Başbakan Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, bugün saat 06.00’dan itibaren ülke genelinde başlayacak üç haftalık karantina uygulamasının 30 Kasım’a kadar yürürlükte olacağını duyurmuştu. Son 5 günde vakalardaki ani artıştan sonra harekete geçmek zorunda kaldığını söyleyen Miçotakis, karantina olmadan sağlık sistemi üzerindeki baskının “dayanılmaz” olacağını vurgulamıştı.

Yunanistan Kovid-19 nedeniyle ikinci kez karantina altına alındı

DIŞARI ÇIKABİLMEK İÇİN İZİN ALINIYOR

Bugünden itibaren yürürlüğe girecek yeni kısıtlamalar kapsamında, marketler ve eczaneler hariç tüm işletmeler kapatıldı. Halkın, dışarı çıkabilmesi için izin alması gerekiyor. Karantina kapsamında ilkokulların açık kalmasına karar verilirken, ortaokul, lise ve üniversitelerde ise uzaktan eğitime geçilecek.