YÖK’te güvenlik toplantısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, terör olayları nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerindeki sorunları görüşmek üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversitelerin rektörleriyle gelecek hafta bir araya gelecek.

Saraç yaptığı açıklamada, YÖK Başkanlığında gelecek hafta düzenlenmesi planlanan toplantıya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversite rektörlerinin yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katılımının öngörüldüğünü bildirdi.

Toplantıda, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanan sorunlar ve güvenlik sorunlarının ana gündem maddesi olacağını açıklayan Saraç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bölgedeki üniversitelerde eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrencilerin ve bu üniversitelerde görev yapan idari ve akademik personelin akademik ve güvenlik sorunları bütün yönleriyle masaya yatırılacak. Bölgedeki yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademisyenlerin ve öğrencilerin, artan terör olaylarından etkilenmemesi için alınması gereken kararlar ve atılması gereken tüm adımlar istişare edilerek belirlenecek, ilgili bakanlık ve kurumlarla en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışma yürüteceğiz. Terör örgütlerinin yükseköğretim kurumlarını karıştırmasına, terörün hedefinin öğrencilere ve akademisyenlere yönelerek eğitim-öğretimi aksatmasına müsaade edilmeyecektir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, asırlardır süregelen birlik ve beraberliğini hedef alacak her türlü tehlikelere karşı, üniversitelerimizde bilim ışığının sönmemesi için alınacak önlemlerin müzakere edildikten sonra bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili Bakanlık ve kurumlara önerilerimizi acilen ileteceğiz.”

Toplantıya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 20’yi aşkın üniversitenin rektörünün katılımının planlandığı öğrenildi.