Yıllardır Tedavi Gören Adam Hastaneye Sazlı Sözlü Beste Yaptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Halk ozanı emekli öğretmen Hilmi Özdemir, yaşadığı çoklu sağlık sorunu nedeniyle yaklaşık 10 yıldır tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi doktor ve sağlık çalışanları için ‘Akdeniz Üniversitesi’ adını verdiği türkü besteledi.

10 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYOR

Halk ozanı Özdemir, yıllar önce yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geldiğini ve Prof. Dr. Hasan Altunbaş ile tanıştığını söyledi. Özdemir, “Yaklaşık 10 yıldır kendisi tarafından tedavi ediliyorum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gördüğüm güler yüz, tatlı dil, sevecenlik ve candan ilişkiler, candan muamele beni çok etkiledi. Hastanenin dünya çapında ünü olduğunu da öğrendim. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi’ne bir güzelleme yapmayı düşündüm. Bu güzellemeyi de hocalarımın huzurunda rektörümüze, tüm hocalarımıza, hastane personeline, çaycısına kadar tüm çalışanlarına armağan ediyorum. Benden Akdeniz Üniversitesi’ne ve tıp camiasına armağan olsun.” diye konuştu.

”ÇALIŞMALARIM DEVAM EDECEK”

Ozanların bir yaprak kıpırdasa, o yaprak için beste yaptığını söyleyen Özdemir, “Akdeniz Üniversitesi için çalışmalarım devam edecek. Hatta doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetten dolayı ‘Utansın’ diye bir eserim var. İlerde tüm eserlerimi farklı ortamlarda da dinleyicilerimle paylaşmak ve dinletmeyi istiyorum.” dedi.

”TEDAVİSİNİ AKSATMADAN DEVAM ETTİRDİ”

Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Altunbaş, Hilmi Özdemir’in uzun süredir tedavi gören bir hasta olduğunu belirterek, “Kendisi hekim- hasta dayanışmasının en iyi örneklerinden. Uzun yıllardır tedavisini hiç aksatmadan devam ettirmekte ve oldukça da iyi sonuçlar aldığımız bir hastamız. Hastalığıyla ilgili tedavisi halen devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi ile ilgili böyle bir eser yapması beni çok duygulandırdı. Teşekkür ediyoruz kendisine. Umarım devamı da gelir.” diye konuştu.

”İYİ BİR HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ise “Zor şartlarda gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları olarak iyi bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Ozanımızın da vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramlarını kutluyorum.” dedi.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİNLER

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Erzurumlu olduğunu belirterek, aşık geleneğinin olduğu bir bölgenin insanı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, “Sanatçımıza bir kelime söylesek sanırım bir saat bunun üzerine çalıp söyler. Önce dolmak lazım ki sonra böyle taşabilesiniz. Akdeniz Üniversitesi’nden bu kadar güzel kelimelerle bahsetmesi bizim için de mutluluk. Bizi izlemeye devam etsinler. Hastanemize gelsinler onlara ne imkan varsa sunmaya hazırız.” diye konuştu.