Yaşlılar ‘kimsesiz’ kalmıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ağrı Valiliği, “Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti” projesi ile kimsesiz yaşlıların kimsesi oldu. Proje ile yalnız yaşayan bakıma muhtaç yaşlıların tüm ihtiyaçları, haftada iki gün ev ziyareti yapan görevlilerce yerine getiriliyor.

Ağrı Valiliğinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile hayata geçirdiği “Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti” projesi, kimsesiz yaşlıların yalnızlığını paylaşarak onların hayata tutunmalarını sağladı.

Projeyle yaşlı bakımı ve ev hizmetleri konusunda eğitim verilen 13 personel, haftada 2 gün evlerinde ziyaret ettikleri yaşlıların, ev temizliğinden kişisel bakımlarına, yemeklerinin hazırlanmasından çamaşır ve bulaşık işlerine kadar tüm ihtiyaçlarını gideriyor.

Ağrı Valisi Musa Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle evde yalnız başına yaşayan, kimsesi olmayan yaşlı insanların bakımlarını yapmak, ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirtti.

“Devletimiz bize sahip çıkıyor”

Evde bakım hizmetinden yararlanan, aynı zamanda engelli çocuğu olan 71 yaşındaki Hacice Kızılaslan, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görevlilerin haftada iki gün evine geldiklerini ve tüm işleri yaptıklarını belirten Kızılaslan​, “Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Engelli çocuğuma yaşlı halimle bakamıyorum. Görevliler haftada iki gün geliyorlar temizliğimizi yapıyor, sobamızı yakıyor, bulaşık ve çamaşırlarımızı yıkıyorlar. Kömürümüzü de devlet karşılıyor. Devlet engelli oğluma aylık da veriyor. Ben devletimizden ve valimizden çok razıyım. Devletimiz bize sahip çıkıyor” diye konuştu.

Tüzek Şener (80) de tek başına yaşadığını ve yaşlandığı için artık ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydederek, “Allah Valimizden razı olsun. Vali, Allah’ın nurunda olsun. Buraya gelen memurlardan çok memnunum. Eve geldiklerinde tüm ihtiyaçlarımı gideriyorlar, bana hiçbir iş bırakmıyorlar” dedi.