Yaralanan çocuğu hastaneye ulaştırmak için seferber oldular

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gevaş’ta kar ve tipi nedeniyle yerleşim yerinde mahsur kalan hasta yaklaşık 36 saat süren zorlu mücadele sonrası hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Anaköy mahallesinde üzerine sıcak su dökülen 15 yaşındaki Azat Aktı’nın ailesi, hastaneye ulaşamayınca durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Van’dan 2 ambulans ve bir kar motoruyla yola çıkan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kar kalınlığının yaklaşık 2 metreye ulaştığı bölgeye varabilmek için harekete geçti.

Kar ve tipi nedeniyle köye ulaşamayan sağlık ekipleri geceyi Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Kolludere köyünde geçirmek zorunda kaldı.

Sabahın erken saatlerinde yeniden yola çıkan ekipler, Anaköy mahallesi yakınlarında çığ tehlikesi atlattı. Kara saplanan sağlık ekibi aracı, vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Hastanın evine yaya olarak ulaştılar

Olumsuz hava koşulları nedeniyle araçlarını yerleşim yerine yakın bir bölgede bırakan ekipler, yaya olarak hastanın bulunduğu eve ulaştı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından mahalle sakinlerinin yardımıyla hazırlanan sedyeye konulan hasta, kar motorunun bulunduğu yere taşındı.

Vücudunda yanıklar bulunan 15 yaşındaki Aktı, Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Ünitesine kaldırıldı.

”Hayatlarını tehlikeye atarak yardımımıza koştular”

Hastanın babası Tahsin Aktı, AA muhabirine, sağlık ekiplerinin hayatlarını tehlikeye atarak yardımlarına koştuğunu söyledi.

Baba Aktı, “Oğlum ısınmak için pet şişe içindeki suyu bacaklarının arasına bırakınca kapak açıldı ve yandı. Kar nedeniyle hastaneye ulaştıramadık. Çok kar vardı ekipler çocuğuma ulaşmak için çok zorlandı. Allah devletimizden razı olsun” dedi.