Uşak’taki FETÖ Operasyonunda Yeni Gözaltılar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uşak’taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması savına dair operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturmada elde edilen bilgi ve iddialar tarafında operasyonun üçüncü ayağında, Uşak, Antalya, Mersin, Adıyaman ve İzmir’deki ev ve iş bölgelerinde gözaltına alınan örgütün eski “Uşak imamı” bulunduğu ileri sürülen M.A.G. (56), S.K. (38), H.H.D. (50), A.G. (42), A.Y. (41), F.K. (50), İ.G. (35), İ.T.(42) ve K.B (41), sabah saatlerinde hastanede sıhhat kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, oldukça sonra geniş emniyet önlemleri altında “FETÖ/PDY’ye üye olmak”, “Anayasal düzeni bozmaya çalışmak”, “örgüt adına propaganda yapmak”, “örgüte gelir sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak”, “himmet adı altında zorla para toplamak, toplanan paraları vatan dışına çıkarmak”, “örgüte finans desteği sağlamak istemeyenler üstünde baskı kurmak” gibi suçlardan hazırlanan dosyayla adliyeye sevk edildi.

Aralarında memur, emekli astsubay, muhasebeci ve öğretmenlerin de varbulunduğu kuşkuluların emniyette susma haklarını kullandıkları ve ifade vermedikleri öğrenildi.

Operasyonun üçüncü ayağında ile ilgili gözaltı kararı verdiği Ş.A’nın ise Manisa’da yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında oldukça evvel tutuklandığı ve halen cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 2 şahıs ile ilgili oldukça yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

– Soruşturma

Uşak’ta, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlamak hedefiyle “himmet” adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler vasıtasıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ilaveten tekrar “himmet” adı altında toplanan malları paraya çevirmek hedefiyle anlaşmalı şeklinde kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü oranda parayı vatan dışına götürdükleri iddiaları üstüne yapılan 3 operasyonda, 60 şahıs ile ilgili yakalama kararı çıkarılmış 46 şahıs gözaltına alınmış, bir bireyin ise diğer bir suçtan cezaevinde bulunduğu belirlenmişti.

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, “Türkiye imamının yardımcısı” bulunduğu öne sürülen Hazim S, iş adamları Barış A, Mehmet S. ve Mehmet D. “FETÖ’ye üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak” suçlarından tutuklu bulunuyor.

Operasyon kapsamında Fetullah Gülen’in de aralarında varbulunduğu 13 şahıs ile ilgili yakalama kararı çıkarılmıştı.