Üniversite adayları için ‘el rehberi’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ÖSYM, üniversite sınavına girecek adaylara yönelik el rehberi hazırladı.

Rehberde, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olmak üzere iki aşamalı sınavlar bütününden oluşan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) ilişkin bilgilere yer verildi.

Adaylara YGS başvurularını 6-20 Ocak tarihleri arasında yapılacağı hatırlatılan rehberde, sınavlara başvuru sürecinde ve sınav sırasında uygulamaları gereken iş ve işlemler anlatıldı.

Rehberde, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’in adaylara yönelik mesajlarına da yer verildi. Demir, rehberdeki yazısında, “ÖSYM, eğitimine yükseköğretim kurumlarında devam etmek isteyen siz öğrenciler ile size emek verenlerin bu güne kadar verdiği emek ve çabanın karşılığını alarak geleceğinizi şekillendirecek yükseköğretim programlarına yerleşmeniz amacıyla, çağdaş bir ölçme ve değerlendirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu amaçla, en etkin ölçme ve değerlendirme sistemi ile hak ve adalet ölçüsünde, bilimsel yöntemler ışığında gerçekleştirilecek bir sınav ve sınav sürecinin sorunsuz tamamlanması için tüm hazırlıklar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Demir, rehberin, adayların sınav sistemi ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla hazırlandığını belirterek, sınav sürecinin aşamaları ve işleyişine ilişkin temel bilgilerin yer aldığını anlattı. Adaylardan, geleceği doğru şekillendirmek için sınav kılavuzlarını dikkatle okumalarını isteyen Demir, adaylara, emeklerinin karşılığını tam olarak alabilecekleri bir sınav ve sınav süreci yaşamalarını diledi.

ÖSYM, aday el rehberini yeni yılla birlikte okullara dağıtacak.

Öte yandan, ÖSYM yeni kullanmaya başladığı “Geleceğiniz Geleceğimizdir” sloganının yer aldığı kitap ayraçlarını da rehberle birlikte öğrencilere hediye edecek.