Umut Bulut’a taraftarın tepkisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Denizli, grupının dönem arası kamp çalışmalarını sürdürdüğü Antalya’nın Belek beldesindeki otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Takıma dönem arası aktarma döneminde 2 oyuncunun katıldığını bildiren Denizli, belli bir yaşın üstündeki oyuncuları seçim etmedikleri amacıyla aktarmade güçluk yaşadıklarını söyledi.

Takımının yaş ortalamasının 30 bulunduğuna işaret eden Denizli, bundan ötürü aktarmade 25 yaş altı, bilhassa 20-22 yaş grubundaki futbolculara yöneldiklerini kaydetti. Bu yaş grubundaki aktarma etmek istedikleri oyuncuların kadroda direkt yer alabilecek nitelikte olduklarını ifade eden Denizli, “Kulüplerinin de bu futbolculardan beklentileri yüksek bulunduğu amacıyla aktarmaleri basit olmuyor. İki kulüp ve futbolcunun düşünce birliğine varması lazım” dedi.

Yaptıkları görüşmelerin sonrasında 25 yaş grubu altı aktarımı gerçekleşmeyen 3 oyuncu bulunduğunu dile getiren Mustafa Denizli, Fransa liginden talip oldukları bir oyuncu amacıyla de bugün olumsuz cevap aldıklarını aktardı.

Ara aktarma döneminde 3 oyuncuyu oldukça kadrolarına katmayı amaçladıklarını altını çizen Denizli, “Transfer amacıyla önümüzde 15 günlük bir proses oldukça var. Ümit ediyorum istediğimiz yaş grubundan yarından sonra bir, önümüzdeki hafta da bir oyuncunun oldukça aktarımıni gerçekleştireceğiz. Yine 18 yaş grubundan bir oyuncuyu oldukça renklerimize bağlayacağız” diye konuştu. Denizli, bu aktarmalerin sonrasında grupdaki 3-4 oyuncuyla yolları ayırmayı düşündüklerini bildirdi.

– Yardımcı antrenör camianın içerisinden olacak

Gazetecilerin, “Yardımcı bir hocayı ekibinize dahil edecek misiniz?” sorusu üstüne Denizli, şunları söyledi:

“Teknik adamlığa başladığı yıllardan bu yana hep futbolu yeni bırakmış, teknik direktör olmak isteyen, hedefleri ve hevesleri bulunan arkadaşlarla devam ettim. Bu, milli grupı çalıştırırken de bu tür oldu. Benim yanımda yer alan arkadaşların hepsi bu mesleğe yeni başlayanlardı. Bir alanı halen ligimizde vazife yapıyor. Yine bu tür bir arkadaşla çalışmayı amaçlıyordum fakat şu ana kadar gerçekleşmedi. Bu düşüncede bulunan hiçbir arkadaşım da benimle ilişkiye geçmedi. Fakat aklımda 1-2 isim var. Önümüzdeki hafta eş güdümlü çalışacağım, camiamız içerisinden bulunan bu arkadaşımın adını açıklayacağım.”

– Umut Bulut’a taraftarın tepkisi

Bir soru üstüne Umut Bulut’a taraftarların gösterdiği reaksiyona değinen Mustafa Denizli, bunun yalnızca tek başına değerlendirilecek bir neden olmadığını belirtti.

Umut ile alakalı meydana çıkan tablonun başta kendisi olmak üzere bütün futbolcuları üzüntüye sevk ettiğini izah eden Denizli, “Futbolda bilhassa önde oynayan oyuncuların, dünyanın her yerinde denk geldiği olağanüstü pozisyonlar görüyorsunuz. Bunları ben de yaşadım. Bu, futbolun içerisinde etle tırnak gibi her vakit yaşanabilecek pozisyonlar. Futbolcunun o an karşı karşıya kaldığı psikoloji yalnızca kendisi ile sınırlı değil, grup arkadaşlarını da etkiliyor” dedi.

Diğer ülke liglerinde netice ne olursa olsun oyundan çıkarken oyuncuların alkışlanmasına imrendiklerini ifade eden Mustafa Denizli, Umut Bulut’a yönelik davranışları tasvip etmediklerini kaydetti. Denizli, “Sadece bizim değil, bundan kesinlikle bütün taraftar gruplarının vazgeçmesi gerekiyor. Galatasaray taraftarı oldukça sağduyulu ve anlayışlı yaklaşırsa, bu hali telafi edebiliriz” diye konuştu.

Umut Bulut’a gösterilen tepkinin anlık koşullara bağlanması gerektiğine ilgi çeken Denizli, meydana çıkan tabloyu değişik olaylar ve lüzumsuz polemiklerin bir neticesi olarak gördüğünü anlattı. Denizli, büyük bir olasılıkla bu anlık tepkiyi gösterenlerin evlerinde döndüğünde yaptıklarından pişmanlık duyduklarını dile getirdi.

– “İçinde biz olmadan bu yarış olmaz”

Mustafa Denizli, “Galatasaray şampiyonluk yarışının içerisinde olmalı ve olacaktır” sözlerinin hatırlatılması üstüne şunları kaydetti:

“Galatasaray bu yarışın içerisinde olacaktır ifadem aynen devam ediyor. İçinde biz olmadan bu yarış olmaz. Bizim adımıza basit bir yarış değil. Zor bir tablo var önümüzde. Önemli bulunan bu güç tablo içerisinde bu yarışı devam ettirebilmek. Tablonun net meydana çıkması amacıyla nisanı beklemek gerekiyor. Bizim göstereceğimiz performans da önemli. Defalarca bu tür yarışların içerisinde oldum. Tecrübelerime dayanarak belirttiğim bu kanaatim devam ediyor.”

Şampiyonluk yarışında önlerinde iki rakiplerinin bulunduğunu anımsatan Denizli, önlerinde tek grup olsaydı oldukça iddialı bir görüş meydana koyabileceğini ifade etti.

Son oynadıkları 5 lig maçından tahminlerinden 3-4 puan oldukça çok puan kayıbı yaşadıklarını ifade eden Denizli, geriye düştükleri maçlarda sıhhatli tepki veremediklerini vurguladı. Yarışın içerisinde var olduklarını göstermek amacıyla kazanmaları gerektiğine ilgi çeken Denizli, “Ondan ileri proses bize değişik tablolar sunacaktır. Bu tabloları lehimize çevirebilmemiz amacıyla bizim kendi işimizi doğru yapmamız gerekiyor. Bunları yaparsak tablo kesinlikle istediğimiz noktaya gelir” olarak konuştu.