Ülke Gündeminde Bugün Yaşanan Gelişmeler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi’nde Yükseköğretim Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek, Türkiye’de yatırımı tespit edilen yabancı sermayeli firmalarla toplantı yapacak.

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuk evlerinde kalan 10 çocukla ATO Kitap Fuarı’nı ziyaret edecek.

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Valilik ziyaretinde bulunacak, yatırım araştırma ziyaretleri gerçekleştirecek, Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı sonuçlarının değerlendirileceği toplantıya iştirak edecek.

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ticaretten Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström, Dijital Ekonomi ve Toplumdan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger ve Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşecek.

4- Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, OECD yönünden düzenlenen “İşin Geleceği” forumuna katılacak.

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, tapu dağıtım törenine katılacak, valiliği ziyaret edecek.

– Sarı, Adana’da Stratejik Çevresel Değerlendirme Bölgesel Çalıştayı kapanış toplantısına iştirak edecek, İlbank Bölge Müdürlüğüne ve Kadastro İl Müdürlüğüne ziyarette bulunacak.

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında basın toplantısı düzenleyecek.

– Çavuşoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Yavuz Coşkun’u ziyaret edecek, Üniversitenin kültür merkezinde konferans verecek, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile görüşecek.

7- Besin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık Koordinasyon ile Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon toplantısına katılacak.

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çınar eyaletinde terör saldırısının gerçekleştirildiği yerde araştırmalarda bulunacak, taziye evini ziyaret edecek, şehidin cenaze namazına katılacak.

– Tüfenkci, Valiliği ve Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek, Mersin Limanı ve Serbest Bölge’de araştırmalarda bulunacak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odaları Başkanları ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Valiliği ziyaret edecek, yatırım araştırma ziyaretlerinin ardındannda Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı Sonuçlarının Değerlendirilmesi Toplantısı’na katılacak.

10- Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme Sonuçları İle 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile alakalı basın toplantısı düzenleyecek.

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Temel Atma Merasimi’ne katılacak.

– Orman Genel Müdürlüğünce orman köylülerine kullandırılan ORKÖY Kredileri Sertifikaları Dağıtım Töreni’ne iştirak edecek Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

12- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisince düzenlenen Merkezi Kadın Konferansı’nın açılışına katılacak.

13- CHP Kurultay Hazırlık Komisyonu Başkanı Gürsel Erol, Ankara Spor Salonu’nda, CHP 35. Olağan Kurultay hazırlıkları ile alakalı bilgi verecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle alakalı ilerlemeler ile Mescid-i Aksa’da cuma namazı ardından düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

2- İsrail’in “saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle alakalı hukuki münakaşa ve ölümler bundan dolayı uluslararası toplumdan gelen eleştiriler takip ediliyor.

3- Suriye’deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya’nın hava saldırılarına dair ilerlemeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam’ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani hal takip ediliyor.

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör teşkilatı DAİŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak’taki çatışmalara dair ilerlemeler izleniyor.

5- Diyala’da Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni yurttaşların bölgeden göç etmeleri amacıyla aldıkları gözdağlarına dair ilerlemeler takip ediliyor.

6- Yemen’de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve ilerlemeler takip ediliyor.

7- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

8- Mısır’da, cuma namazı ardından vuruş karşıtları yönünden düzenlenecek protestolar takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı uluslararası yatırım pozisyonu bilgisini açıklayacak.

2- TÜİK, 2015 Ekim’e yönelik işgücü istatistiklerini paylaşacak.

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 3. haftası 4 maçla tamamlanacak.

– İki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.