Etin Ucuz Olması için Yeni Yasa Önerildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Et fiyatlarının pahalı olmasından dolayı tüketiciler eti ucuz alamadığı gibi kaliteli ve hijyenik et tüketmekte günümüzde zorlu bir hale geldi. Tüm bu durumları atlatmak adına ve yeni yasa ile hem ucuz et tüketmek hem de kaliteli et tüketimini sağlamak adına Hal yasası talep edildi. Et fiyatlarının pahalı olması ve daha uygun fiyatlarda et alabilmek adına bu yasanın çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu olmaktadır.

Et Fiyatlarının Ucuzlaması için Yasa Çıkarılacak

Hal Yasası’nın bir an önce çıkmasını istediklerini anlatan Tunç, “Yasanın yapım aşamasında birlikler olarak görev almak istiyoruz. Birlikler bu işin içinde olursa aracıları ve fırsatçıları aradan kaldırırız.” diye konuştu.

Tunç, “Bugün mezbahanede kilogramı 25 liraya kesilen et, tüketicinin önüne 40-45 liraya geliyor. Sucuk, salam ve işlenmiş ürünler sofraya 100 liraya geliyor. İnsanlar sömürülüyor, yazık ve günah.” değerlendirmesinde bulundu.

Bununla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Tunç, yapılacak düzenlemenin, bir an önce yasalaşıp hayata geçirilmesini istedi. Üretici örgütlerinin de bu süreçte rol alması gerektiğini belirten Tunç, “Doğrudan üreticiden tüketiciye satış ağı kurulmadığı müddetçe maalesef eti pahalı yeriz. Hal Yasası’nın bir an önce çıkartılıp, üretici örgütlerinin de güçlendirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Et Fiyatları için İthalatta Çözüm Olmuyor

Et fiyatlarının yükselmesinin en büyük nedeni sadece aşırı talep görmesi ya da ürünün az olması değildi. Üretici de bu konuda taviz vermemektedir. Bu yüzden dolayı kırmızı et tüketimiyle ilgili bir türlü fiyatlar ucuzlatılamamakla birlikte her geçen gün et fiyatları artmaktadır. Et Fiyatlarının tekrar normal fiyatlara dönmesi ve tekrar düşmesi için hal yasası çıkarılması bekleniyor. Bu sayede uygun fiyatlarda et alınımı sağlanacaktır.