Türkiye’nin tek oda müziği festivali başlıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nde Avrupa’nın ünlü müzisyenleri, 11 Şubat-2 Mart tarihleri arasında barok, klasik, romantik ve modern müziğin seçkin eserlerini seslendirecek.

ARTİSAN tarafından düzenlenen festivale ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Sanat Yönetmeni Mehmet Mestçi, İstanbul’un tek oda müziği festivali olma özelliğini taşıyan İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nin 5. yılını kutlayacaklarını belirterek, festivalin çağlara yayılan oda müziğinin muhteşem eserlerini birbirinden güzel mekanlarda dinleyicilerle buluşturmayı amaçladığını anlattı.

Mestçi, festivalde daha önceki yıllarda başta Berlin Filarmoni Orkestrası’nın solisleri olmak üzere Türkiye’den ve yurt dışından pek çok ünlü topluluğun ve başarılı sanatçıların İstanbul’da ağırlandığını dile getirdi.

Festival kapsamındaki konserlerin müzikseverleri buluşturduğunu aktaran Mestçi, şunları söyledi:

“Konserlerimizin sonunda müzikseverlerin yüzlerindeki mutluluk ifadesi, bizler için de en büyük mutluluk oldu. Oda müziğinin sihirli, aynı zamanda huzur ve gizemlerle dolu alemini bu sene de üç hafta boyunca birbirinden seçkin mekanlarda dinleyicilerin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün müzikseverleri festivalimize bekliyoruz.”

5. Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

Festival, İstanbul Deniz Müzesi, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Konser Salonu ve Aşkenazi Sinagogu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Beşiktaş İstanbul Deniz Müzesi’nde Macar barok topluluğu “Aura Musicale” konseri ile açılacak festival, 17 Şubat’ta, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde fagot sanatçısı “Berke Hitay ve Dostları”, 22 Şubat’ta İstanbul Deniz Müzesi’nde “Collegium Musicum Den Haag Barok Topluluğu”, 25 Şubat’ta Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde “Barış İçin Müzik”, 28 Şubat’ta Pazar Kadıköy Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde “Bilkent Nefesli Trio” konserleri ile devam edecek. Festival, 2 Mart’ta Karaköy Aşkenazi Sinagogu’nda “Camerata İstanbul Wind Quintet ” konseri ile sona erecek.

Festival boyunca gerçekleşecek konserlerde Bach, Anders, Rebel, Telemann, Barbella, JC Bach, CPE Bach, Haydn, Devienne, Mozart, Beethoven, Grieg, Verdi, Strauss, Debussy, Ravel, Auric, Françaix, Ibert, Sauguet, Jacob, Denisov, Cohan, Bock, Rota, Güneş, Moreno, Cemal Reşit Rey, Piazzola gibi bestecilerin eserleri seslendirilecek.