Türkiye ve İran Karşıtı Gizli Toplantı Yapıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD’de lobi faaliyetinde bulunan ve “çocuk istismarı videosu” gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı belirtilen Lübnan asıllı iş adamı George Nader’in, 2015 yılında Kızıldeniz’de bazı Arap liderleriyle gizli toplantı yaptığı iddia edildi.

2015 YILINDA KIZILDENİZ’DE GİZLİ TOPLANTI

Merkezi Londra’da bulunan “Middle East Eye” haber portalının bazı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı Nader, 2015 yılının sonlarına doğru bazı Arap liderlerle Kızıldeniz’de bir yatta gizli toplantı gerçekleştirdi.

ARAP LİDERLERE TEKLİFTE BULUNDU

Gizli toplantıya katılan Arap liderlere ” Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliğinin yerini alacak 6 seçilmiş ülkenin bir araya gelmesiyle bölgesel yeni bir oluşum” teklifinde bulunan Nader, “bu yeni oluşumun Türkiye ve İran’ın nüfuzuna karşı bölgede ABD yönetimi tarafından itibar görecek bir güç haline gelebileceğini” öne sürdü.

İŞTE TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıya o dönem Suudi Arabistan Veliaht Prensi Yardımcısı olan Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ve Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın katıldığı aktarılan haberde, Nader’in söz konusu liderlere “teklifini kabul etmeleri halinde Washington yönetimine bu yönde baskı uygulayacağını” söylediği belirtildi.

ÇIPLAK ERKEK ÇOCUK FOTOĞRAFLARIYLA YAKALANMIŞTI

ABD’nin Atlantic dergisi, George Nader’in 1985 yılında çıplak erkek çocuk fotoğraflarıyla yakalandığı ve hakkında soruşturma açıldığı iddiasında bulunmuştu.