Türkiye Yatırım için Fırsat Ülkesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “DAİŞ ile mücadelede vakit vakit rakam veriyoruz. 124 ülkeden 35 bin 970 şahsa giriş yasağı koymuşuz. Bu istihbarat alışverişidir” dedi.

Ala, İdareciler Günü bundan dolayı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde katıldığı programda yaptığı konuşmada, terörle mücadele içeriğine ilgi çekti.

Türkiye’de terörle mücadelenin sürdüğünü ve süreceğini bildiren Ala, “Terörle mücadele ne vakte kadar devam edecek? Terör bitinceye kadar devam edecek. Hiç burada duraksamaya imkân ve olasılık yoktur” diye konuştu.

Sınır dışı edilen şahıslar ve yakalananlarla alakalı de açıklamalarda tespit edilen Ala, şu şekilde devam etti:

“DAİŞ’le mücadelede vakit vakit rakam veriyoruz. 124 ülkeden 35 bin 970 şahsa giriş yasağı koymuşuz. Bu istihbarat alışverişidir. Ama görüştüğümüzde o ülkenin içişleri bakanlarına, dışişleri bakanlarına şunu söylüyoruz, bizim 3 milyona yakın misafirimiz var, göç yolları üzerindeyiz, bir de siz işinizi yapın diye onları ilaveten uyarı ediyoruz. Yine 92 ülkeden 2 bin 896 bireyi Türkiye’de yakalayıp sınır dışı ettik. Birfazla alanda terörle mücadele de bizim gündemimizde. Sahil Emniyet fazla bilinmiyor. Orada da 2012’deki sayılar öneme alındığında 146 bine çıkmış. Yani 146 bin bireyi biz yakaladık, onları getirdik, bizim merkezlerimiz var, bir bölümünü geri gönderdik. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyiz, biz bize düşeni yapıyoruz. Ama AB, batı ülkeleri burada bir yangın var, üzerilerine düşeni yapıyorlar mı? Çok konuşup az iş yapıyorlar.”

Bakan Ala, Türkiye’nin problem çözme kapasitesini artırdığını vurgulayarak, “Eğer problemleri çözebiliyorsanız, çözüm kapasitenizi artırabiliyorsanız problemlerin altında, problemlerin altında kalmazsınız. Türkiye o işi geçmiştir. Riskleri fırsata dönüştürebilecek kapasiteye ulaşmıştır. O fırsatları da çözüm kapasitesini artırarak milletimiz hizmete dönüştürecektir. Bu yolda devam edeceğiz” ifadesini kullandı.