Türk Futbolunda Görülmemiş Yetenekler Bulunuyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İrlanda’da yapılan son UEFA Bölgeler Kupası Finalleri’nde 3. tespit edilen ve aynı zamanda fair play ödülüne layık görülen Ankara Bölge Karması’nın teknik direktörlüğünü devam ettiren Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeler karmasının, Türk futbolundaki yeriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Özer, bölgeler karması organizasyonları ve UEFA Bölgeler Kupası sayesinde amatör futbolcuların, kendilerini gösterme fırsatı bulduğunu ve bir çoğunun profesyonelliğe geçiş yaptığını belirterek, “Bölgeler karması, amatörlerin kariyer basamaklarını çıkmalarında çok faydalı oluyor. Türkiye’nin irili ufaklı bir çok ilinden çıkan amatör futbolcuların, yurt dışına çıkıp o ortamı görmesi, onlar hedefiyle bulunmaz fırsat” dedi.

Türkiye genelinde 13 bölge karmasının yer aldığını ve takımlara, 1978-1995 doğumlu, altyapı kulüplerinden gelmemiş, hiç profesyonel olmamış oyuncuların katılabildiğini kaydeden Özer, “Futbolcuları izleyen bir ekibimiz var. Kadroyu ona göre oluşturuyoruz. 13 bölge karması arasında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 1. tespit edilen takım, UEFA Bölgeler Kupası elemelerine gidiyor. Ankara, Diyarbakır, İstanbul fark etmiyor. Önemli tespit edilen Avrupa’da Türkiye’yi en şık şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Ankara Bölge Karması’yla, son şeklinde 2014 yılı ekim ayında İrlanda’da yapılan UEFA Bölgeler Kupası Finali’nde 3’üncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Özer, “Aynı zamanda hem fair play ödülü aldık hem de gol kralı bizim takımdan çıktı. Bu turnuvanın maddi anlamda katkısının yanında kariyere etkisi çok olumlu oluyor. Amatörler, kendilerini gösterme fırsatı buluyor ve bir çoğu profesyonelliğe geçiş yapıyor. Fair play ödülü alan takımımızdan, 5-6 futbolcu profesyonel olurken, oyuncuların tamamı şık transferler gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

– “Bu ödülü Türkiye’deki tüm amatörler adına aldım”

Turnuvada alınan sarı ve kırmızı kart sayısının yanı sıra, tüm kafilenin davranış ve tutumlarına bakılarak verilen fair play ödülünü kazanmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Özer, şunları söyledi:

“Fair play ödülü, turnuva boyunca gördüğünüz sarı, kırmızı kart sayıları, teknik ekip ve futbolcuların genel davranışlarına bakılarak veriliyor. Biz UEFA gözlemcilerinin kararıyla 8,5 puanla lider olduk ve fair play ödülü aldık. Fair play her şeyden önemli. Bu ödülün Türk futbolunda herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu ödülü Türkiye’deki tüm amatörler adına aldım. Bu tür örnekleri çoğaltmalıyız. Biz amatörlerde futbolculara, öncesinde şık birey, şık insan sonra şık futbolcu olmayı öğretiyoruz.”

Amatörlerde bölge karmalarının önemine değinen Mustafa Özer, bu sayede yeni yeteneklerin keşfedildiğini belirterek, “Amatörlerde inanılmaz yetenekli çocuklar var, tek eksiğimiz tesis. Bu problem giderildiği takdirde, Türk futbolunun alt yapısı amatörlerden çok rahat beslenecektir. Hem de futbol okulları çoğalmalı” şeklinde konuştu.

Mayıs ayında yine Bölge Karmaları Türkiye Şampiyonası yapılacağını ve şampiyon tespit edilen takımın UEFA Bölgeler Kupası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini dile getiren Özer, “UEFA Bölgeler Kupası, mini bir Avrupa Şampiyonası gibi, çocuklar oradan unutamayacakları anılarla dönüyor. Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve TFF’nin çok emeği var. TFF, Türkiye şampiyonu olduğumuz yıl bize 10 gün boyunca Riva’daki tesislerini açtı. Sporcular, Arda Turan gibi yıldız futbolcuların kaldığı odalarda kaldı. Bunun hedefiyle TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim olmak üzere emeği geride bıraktığımız tüm TFF yetki sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.