TSK Yönetmeliğinde Farklılık

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Subay, astsubay ve askeri öğrencilerin, harpı gerektirecek gerginlik ve buhran zamanları ile seferberlik ve harp durumu dışında izinli gittikleri yerdeki garnizon komutanlığına bilgi verme zorunluluğu kaldırıldı.

Buna göre, subay, astsubay ve eksper jandarmaların, hafta sonu, yılbaşı, ulusal, resmi ve dini bayramlara dair izinlerini senelik izinleriyle birleştirmelerini engel olan hüküm, yönetmelikten çıkarıldı.

Daha önce, görevli oldukları garnizon sınırları dışına çıkan subay, astsubay ve askeri öğrenciler, izinli geldikleri garnizonlara bilgi vermek zorundayken, uygulanan değişlikle bu yükümlülük, harpı gerektirecek durumun baş gösterdiği gerginlik ve buhran zamanları ile seferberlik ve harp durumu durumunun zenginliği şartına bağlandı.

TSK Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliğinde değişiklik

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Genelkurmay Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri arasına Sahil Emniyet Komutanı da eklendi.

Yönetmelikte, personelden alınan savunma vakitleri tekrar belirlendi.

Buna göre, kurulun görevine giren disiplinsizliklerde verilebilecek savunma zamanı 3 iş gününden az, 5 iş gününden çok olamayacak. Savunması dilenen bireyin isteği durumunda ek vakit verilebilecek fakat ilk verdiği vakit ile ek zamanın toplamı 5 iş gününü geçemeyecek.

Verilen vakitde savunmasını yapmayan personel savunma hakkından vazgeçmiş sayılacak.Değişiklikten önce, savunma amacıyla 10 iş gününe kadar vakit verilebileceği düzenleniyordu.