Trabzon’da Yangınların Yarısının Nedeni Sigara ve Kibrit

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin 2015’de araya girmek ettiği bin 295 yangından 522’sine sigara ve kibritin yol açtığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şehirde 2015 senesinde bin 295 yangın ortaya yaklaştığını belirterek, en az yangının 41 ile haziran, en fazla yangının ise 160 ile kasım ayında yaşandığını vurguladı.

Ekiplerin, yangınların ortaya geldiği yerlere kısa sürede erişerek araya girmek ettiğine ilgi çeken Gümrükçüoğlu, can kayıbı yaşanmayan olaylarda 30 bireyin yaralandığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, itfaiye biriminin 153 personel, 64 vasıta ve 240 ekipman ile yangınların yanı sıra 163 trafik kazasına da araya girmek ettiğini, bu kazalarda 21 bireyin öldüğünü, 270 bireyin ise yaralı kurtarıldığını kaydetti.

Çıkış nedenleri değerlendirildiğinde yangınlara en fazla sigara ve kibritin yol açtığını belirten Gümrükçüoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapılan değerlendirmede, sigara ve kibritin 522, elektrik kontağının 312, baca tutuşmasının 266, soba-kaloriferin 63, LPG-doğalgaz ve gibi ürünlerin ise 27 yangının çıkış sebebi bulunduğu belirlendi. Değişik sebeplerden ötürü ise 105 yangın ortaya geldiği belirleme edildi. Yangınlardan 644’ü betonarme binalarda, 176’sı çelik ve madeni yapılarda, 83’ü ise ahşap yapılarda ortaya geldi. Donanımlı çağdaş vasıta ve gereç ile eğitimli personelden meydana gelen itfaiyemiz, başarılı çalışmalarını 2015 senesinde da sürdürdü. İtfaiyemiz komşu illerde ortaya gelen yangınlara da araya girmekde bulunarak resmen bölge itfaiyesi konumundadır. İtfaiyemize vasıta, gereç ve donanım bakımından devamlı takviyede bulunuyoruz. Personelin eğitimine de büyük ehemmiyet sunarak devamlı yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz.”

Gümrükçüoğlu, gerektiğinde canını tehlikeye atarak yurttaşların hayatını kurtaran itfaiye personeline başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.