‘The Art of Banksy’ dünyada ilk kez İstanbul’da sergilendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin, dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren “The Art of Banksy” adlı sergi, dünyada ilk kez İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Entertainment Group, Global Yatırım Holding ve Piu Entertainment’in iş birliğiyle düzenlenen serginin dünya prömiyeri, Global Karaköy’de yapıldı. Global Yatırım Holding’in kültür-sanat hayatına kazandırdığı Global Karaköy’ün resmi açılışı da bu sergiyle gerçekleşti.

Açılışta konuşan küratör Steve Lazarides, sergiyi düzenlemek üzere kendisiyle iletişime geçen İstanbul Entertainment Group Üst Yöneticisi Kemal Gürkaynak ve Global Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’a teşekkür ederek, “Banksy’nin geçen 15 yılda yaptığı eserleri pek görülmemişti, bu prodüksiyon sayesinde gün yüzüne çıkıyor, çok gururluyuz” dedi.

‘Sosyal adaletsizliğe karşı sanatını konuşturmuş’

Açılışa katılan Sümeyye Erdoğan, sanatçının tarzına dair, “Banksy’nin sosyal adaletsizliğe karşı bu kadar güzel bir şekilde, kendini değil de sanatını konuşturarak, sanatı sosyal adaletsizliklere karşı konuşmak için araçsallaştırarak çalışması çok dikkati çekici. Bütün dünyaya ibret olacak bir şey. Banksy’nin halkın sesini sanatla duyurmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı. Sergi, Global Karaköy’de 29 Şubat’a kadar açık kalacak.