Tesettürlü Bayanlar için Ferace Modelleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Günlük kıyafet seçiminde tesettürlü bayanların zorlanmaması için bir çok tesettür kıyafetin moda kıyafet şeklinde tasarlanması ve bu kıyafetlerin her çeşit çanta, ayakkabı ve başörtüsü ile kullanılması tesettürlü bayanlara büyük kolaylık sağlamıştır. Son zamanlarda tesettürlü bayanlara sunulmakta olan tesettür modasında artık neredeyse yok yok denilebilir. Tesettür modasında en fazla tercih edilen tunik kullanımı çoğu tesettürlü bayan tarafından tercih edilmekte ve bu kıyafetlerin tasarımında eğer isteniliyorsa abiye kıyafet istenildiğinde ise günlük kıyafet olarak bu tunikler tercih edilebilmektedir. Bir tunik üzerine kullanılması gereken başörtüsünün rengi her zaman tunik altına giyilmiş olan pantolon veya eteğe uydurulmalı ve renk uyumuna bayanlar kombin yaparken kesinlikle dikkat etmelidirler. Ayakkabı çanta seçimi de tesettürlü bayanlar için başörtü seçiminden sonra yapılmalıdır. Bunun sebebi tesettürlü bayanların kullanmış olduğu başörtülerin rengine uygun bir biçimde seçilen çanta ve ayakkabıların başörtüsüne sağladığı uygunluk yapılan kombini daha şık bir hale getirmektedir.

İş ortamında, ev ortamında, arkadaş toplantılarında ve uzun yol gezmelerinde tercih edilen tuniklerin renk seçimleri her zaman bayanların kendilerine bırakılmalıdır. Çünkü renk seçimi seçilen ayakkabı çanta pantolon etek ve başörtüsü ile kombin yapılarak kullanılması gerektiğinden bir çok tesettürlü bayan tunik seçiminin renk seçiminde zorlanır. Günlük olarak kullanılacak tunikler tesettürlü bayanlar tarafından yumuşak kumaşlardan üretilmiş ve rahat bir modele sahip olan tuniklerdir. Fakat bazı bayanlar için tesettür abiye olarak tercih edilecek olan bu tuniklerin renk ve modelleri birbirinden farklıdır. Bazıları için işlemeli tunikler, bazıları için triko tunikler bazıları için ise abiye tunikler her zaman tercih sebebi olabilir.

2018 Ferace Modelleri

Tesettürlü bayanların dış kıyafet olarak tercih etmiş oldukları ferace çeşitleri 2018 yılında da yepyeni modeller ile tesettürlü bayanlara sunulacak. Ferace kullanan bayanların kullanmış olduğu feracelerin renkleri de bu yıl büyük bir değişim göstererek bazı bayanların kullanımına sunulmakta olan bu ferace kumaşlar hem ipeksi hem de açık renklerden tesettür modasına emek veren kişiler için önerilecek. Feracelerin modellerinde farklı tasarımlar yapılması feraceler ile kullanılacak olan ayakkabı, çanta ve başörtüsü seçimlerinin de değiştirilmesini gerektirecek. Açık renk feraceler ile birlikte kullanılacak olan başörtülerin seçimi daha çok koyu renklerden yapılacak.

Günlük kullanım için tesettür feraceler bir çok çeşitte şık tasarımlar ile üretiliyor. Şık tasarımlar ile üretilen bu feracelerde günlük kullanımlarda en fazla koyu renklerin tercih edilmesi koyu renkler ile birlikte kombin yapılabilen renklerin daha çok olabileceği ve bayanların her çeşit ayakkabı, çanta ve başörtüsünün bu koyu renkli feraceler ile tercih edebilecekleri için kullandıkları görülüyor. Bazı bayanlar için ne kadar feracelerde abiye elbiselerde ve değişik tuniklerde tasarımlar yapılsa da yine de kişiye özel üretim her zaman daha uygun bulunuyor. Kişiye özel tasarımları artık bayanlar mahalle terzilerine değil de mağazalardan tekstil ürünleri tasarlayıcılarına yaptırıyor.

Bayanlarda son zamanlarda ferace kullanımı kolay ve rahat bulunsa da bazı bayanlar için dış kıyafetler yelek şeklinde tasarlanan ve iç kıyafetin bir kısmının dışarıdan görünebildiği kıyafetler olarak daha uygun bulunmaktadır. Bunun sebebi her çeşit kıyafetle dışarıya çıkabiliyor imajının verilmesinin yanında bir de bu bayanların her zaman rahat kıyafetleri tercih ederek yelek tarzındaki bu kıyafetleri seçmelerinden dolayıdır. Uzun yelek seçimleri bazı bayanlar için çok önemli olsa da son zamanlarda feraceler üzerinde de bu yelek tasarımları bir hayli dikkat çekmektedir. Yelekli ferace modellerinde bir çok çeşit ve renk 2018 yılında da bayanlara sunulacaktır.