Operasyonda Silopi Bölgesi Zarar Gördü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güvenlik güçlerinin terör teşkilatı PKK’ya yönelik operasyonu yardımıyla teröristlerden arındırılan Şırnak’ın Silopi ilçesinde, saldırılar sebebiyle meydana gelen tahribat meydana çıktı.

Silopi’de yapılan sokağa çıkma yasağı kapsamında hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların tesirsiz duruma getirilmesi hedefiyle “Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu”nu yürüten emniyet güçleri, ilçeyi teröristlerden temizledi.

PKK’lı teröristlerin ilçedeki yapılara verilen tahribat, fotoğraf karelerine yansıdı.

Kentin 8 mahallesinde anında anında tüm cadde ve sokaklara teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi yüzünden birtakım ev ve iş yerlerinin duvarlarının yıkıldığı, birçoğunun kullanılamaz duruma geldiği görüldü.

Şehit Harun Boy Mahallesi’nde tespit edilen Hazreti Bilal Camisi’ni karargah şeklinde kullanan terör teşkilatı PKK mensuplarının, bu cami ile alt katındaki Kur’an kursuna büyük zarar verilen ilgi çekti.

Teröristlerin, Hazreti Bilal Camisi’nin beraberinde tespit edilen imamın evine yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıları infilak ettirip binayı kullanılamaz duruma getirdiği ve bir bölümünün yıkıldığı da gözlendi.