Terör Örgütüne Destek Verenlere Gözdağı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bütün terör örgütlerinin taşeronluk yaptığını belirterek, SultanAhmet’teki terör saldırısında da DAİŞ’in diğer bir merkez adına taşeronluk yapıp yapmadığının şu anda tam şeklinde bilinmediğini ifade etti.

Bakan Işık, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.

SultanAhmet’teki terör saldırısına yönelik değerlendirmelerde tespit edilen Işık, terörün hiçbir vakit amaç seçmediğini, masum insanları öldürdüğünü söyledi. Terörün küreselleştiğine ilgi çeken Işık, “Belki 10 sene evvel Afganistan’da, Afrika’nın belli yerlerinde terör vardı. 11 Eylül hadiselerine kadar terör ABD’ye fazla uzak geliyordu, Fransa’nın son yaşadığı hadiselere kadar belki bir Fransız’a, Alman’a, Belçikalı’ya da fazla uzak geliyordu ama bundan sonra terör hiç kimseye uzak değil. Terörün en yoğun bulunduğu bölgeye coğrafi komşuluğumuz bulunduğundan ötürü bize de hiç uzak değil” diye konuştu.

Işık, emniyet güçlerinin bugüne kadar terör hadiselerının önlenmesi noktasında fiili ve istihbari tedbirler alarak, fazla ciddi bir mücadele sürdürdüğünü ifade etti. Çok sayıda canlı bomba yakalandığının ve terörist faaliyetin engellendiğinin altını çizen Işık, dünyanın teröre karşı topyekun bir tavır sergilemesi gerekliliğini vurguladı.

– “Teröre destek vermek kendi ayağına kurşunu sıkmak”

“Teröre destek vermek, çuvala seneanla girmeye benziyor, eninde sonucunda seni sokar, bunun hiç kurtuluşu yok” diyen Işık, 1990’lı, 2000’li senelerde teröre destek veren, göz yuman ülkelerin şimdi bedel ödediğini kaydetti. Gelinen noktada yalnızca o ülkelerin bedel ödemediğine işaret eden Işık, kurunun beraberinde yaşın da yandığını belirtti.

SultanAhmet’teki terör hücumunu Türkiye’nin muhakkak hak etmediğini altını çizen Işık, “Diğer ülkeler hak etti diye söylemiyorum ama bilhassa vurgulamam lazım teröre destek vermek, konjonktürel şeklinde ya da benim ülke çıkarım bunu gerektiriyor noktasında teröre destek vermek eninde sonucunda kendi ayağına kurşun sıkmak, hem de kendi kalbine kurşun sıkmaktır. Pek fazla batılı ülke, terörün bu kadar küreselleşebileceğini hesap etmediler. Bize nasıl olsa gelmez, biz fazla güvenilir bir toplumuz, sınırlarımız güvenilir falan filan diye düşündüler ama şimdi terörün nerede ve nasıl meydana çıkacağı ve ne kadar büyük ölçüde canların yanacağı son hadiselerda meydana çıktı. Umarım ve ümit ederim ki bu hadiseler bütün dünyaya teröre karşı ilkesel bir tavır alma noktasında uyarıcı olur. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rAhmet ve ailelerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Işık, terör konusu ile ilgili batı kamuoyunun algısının değişmesi noktasında medyanın takdiminin önemine işaret ederek, Fransa’daki terör vakası ile İstanbul’daki terör vakasının yansıtılma şekli arasında değişiklik bulunduğunu söyledi. Batı medyasının Türkiye’ye ve bilhassa de Cumhurdiğernı Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi önyargılı bir tutumu bulunduğuna işaret eden Işık, bunların bundan sonra aşılması gerekliliğini dile getirdi.

– “Turizmin fazla etkilenmeyeceği kanaatindeyim”

Rusya, İran ve benzer ülkelerin Türkiye’nin DAİŞ’le işbirliği yaptığını söylemesinin “saçma” bulunduğunu altını çizen Işık, “Mevlana hazretlerinin söylediği veciz sözde dediği gibi, ‘Önce söze bakarım söz mü diye, sonra adama bakarım adam mı diye.’ Rusya’nın ne yaptığını bilmeyen yok, İran’ın bölümde hangi hadiselerın ortamında bulunduğunu bilmeyen yok, bunları söylemesinin bir kıymeti harbiyesi yok. Bu son vaka eminim ki batı kamuoyunun Türkiye’nin DAİŞ ile mücadeledeki kararlılığını bir kez oldukça vurgulamış olur” değerlendirmesinde bulundu.

Işık, bütün terör örgütleri taşeronluk yaptığını, SultanAhmet’teki terör saldırısında da DAİŞ’in diğer bir merkez adına taşeronluk yapıp yapmadığının şu anda tam şeklinde bilinmediğini dile getirdi. SultanAhmet’teki terör saldırısından turizmin fazla etkilenmeyeceği kanaatinde bulunduğunu ifade eden Işık, terör hücumunun ana amacının ve diğer amaçlarının ne bulunduğu fazla fazla güzel değerlendirip ona göre bütün tedbirlerin alınması gerekliliğini söyledi.

Son hadiselerda insansız hava araçlarından mühim ölçüde yararlanıldığına ilgi çeken Işık, Göktürk-2 Uydusu’nun şu anda hizmet verdiğini, 5 kat yüksek çözünürlükte görüntü sağlayacak biçimde yenileceğini anlattı.