Terör İnsanlığa Zarar Verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda yaptığı açıklamada, terörün niyetinın insanları korkutmak olduğunu söyledi.

“Dünyanın her neresinde olursa olsun, ister Londra’da, ister Paris’te, ister New York’ta, ister İstanbul’da terörün niyeti aynıdır” diyen Ünal, Türkiye’de herkesi üzen bir terör hücumu yaşandığını ifade etti.

Bakan Ünal şu şekilde devam etti:

“Terör bugün yalnızca İstanbul’u vurmadı. Terör bugün Paris’i bir kez oldukça vurmuştur. Londra’yı bir kez oldukça vurmuştur. İnsanlığı, özgürlüğü, üstünde yükseldiğimiz değerleri bir kez oldukça vurmuştur. Bu yönden bilhassa tüm dünya medyasını Paris hücumu ardından gösterilen hassasiyeti bu hücum ardından da bu göstermeye çağrı ediyorum. Çünkü 129 bireyin hayatını kaybettiği Paris hücumunda eşini kaybeden Fransız Antoine Leiris’in çocuğuna yazdığı o duygulu mektupta söylediği sözleri buradan terörü ve bu terörist eylemi gerçekleştirenlere aynı biçimde ben de yine etmek istiyorum. ‘Bizim korkmamızı, etrafımıza kuşku ile yaklaşmamızı, güvenliğimiz amacıyla özgürlüğümüzü tehlikeye atmamızı istiyorsunuz. Kaybettiniz. 17 aylık çocuğumla ben size inat yaşamaya devam edeceğim’ söylüyordu Antoine Leiris.”

Ünal, niyeti amaçları insanları korkutmak, özgürlüklerinden vazgeçirmek ve bir şiddet sarmalının içerisine çekmek bulunan teröristlerin katiyen başarılı olamayacağını kaydetti.